Lekler o tehničkim problemima u Bahreinu: Ferari da vidi šta je pošlo po zlu 1Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Šarl Lekler je već tokom prve trke u sezoni na Velikoj nagradi Bahreina morao da odustane i ostane bez bodova zbog tehničkih problema koji su zadesili Ferarijev bolid.

Leklerova trka je počela više nego dobro, kada je skočio sa trećeg na drugo – između vozača Red Bula Maksa Verstapena i klubskog kolege Serhija Pereza ​​– dobro iskoristivši sveže meke gume koje je sačuvao u kvalifikacijama.

Međutim, nakon što je zauzeo treće mesto dok su se strategije menjale, Leklerov automobil se zaustavio, dok je vozač preko radija uzvikivao: „Ne, ne, ne! Nema struje!“

To znači da je Lekler – koji je takođe preuzeo nove elemente napajanja i kontrolne elektronike, odnosno novu bateriju pre trke – napustio prvu trku u sezoni praznih ruku, dok je Red Bul uzeo maksimalan broj poena sa rezultatom jedan-dva.

„Definitivno smo imali automobil da se borimo za podijum. Mislim, iskreno, podijum je bio na dohvat ruke. Imali smo dobar zaostatak, upravljao sam tempom, sve je bilo dobro, tako da je šteta. Sada se samo nadam da ćemo to moći da razmotrimo, razumemo šta je pošlo naopako i da više nećemo imati ovaj problem”, rekao je Lekler o svojoj trci i o tome šta je bilo moguće učiniti pre odustajanja.

Upitan da li ima pozitivnih rezultata tokom vikenda, Lekler je ukazao na njegovu i Ferarijevu odluku da ne vozi jedan krug u kvalifikacijama – i na taj način sačuva dodatni set mekih guma.

„Mislim, prvi korak, izbor koji smo napravili bio je ispravan u kvalifikacijama juče. Osim toga, ne mnogo“, rezimirao je on.

U Leklerovom odsustvu, timski kolega Karlos Sainz pao je na četvrtu poziciju, nakon što ga je rival iz Aston Martina Fernando Alonso u poslednjim krugovima pretekao za konačno mesto na podijumu.

To znači da je Ferari četvrti na tabeli konstruktora sa 12 bodova, iza Mercedesa (16), Aston Martina (23) i lidera Red Bul-a (43).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari