Levandovski potpisao na četiri godine: U Barseloni tvrde da je transfer iznosio 45 miliona evra 1Screenshot - twitter.com/FCBarcelona_es

Barselona je ozvaničila dolazak Roberta Levantovskog iz Bajerna. Ugovor je potpisan na četiri godine, a u Barsi tvrde da je transfer iznosio 45 miliona evra.

Nedavno su španski mediji objavili da je transfer Levandovskog znanto skuplji i da samo Bajernu Barselona mora da isplati 60 miliona evra, plus 20 miliona menadžeru Roberta Levandovskog, Piniju Zahaviju.

U Barseloni insistiraju na tome da je čitav posao završen u iznosu od 45 miliona evra fiksno, plus pet miliona na ime bonusa.

Levandovski je potpisao ugovor na četiri godine i ukoliko bude ispunio sve ugovorne obaveze, Kamp nou bi mogao da napusti u 38. godini.

Iako se u Kataloniju preselio kao trideset četvorogodišnjak, Levandovski je još uvek u odličnoj fizičkoj formi. Prošle i pretprošle sezone bio je najbolji strelac Evrope i kao i Igrač godine u izboru FIFA.

Za osam godina u Bavarskoj osvojio je isto toliko titula, kao i tri Kupa.

Najvredniji trofej podigao je leta 2020. godine, kada je sa Bajernom osvojio i Ligu šampiona, a potom i UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Upisao je kao član tima iz Minhena 375 zvaničnih nastupa i postigao neverovatna 344 pogotka.

Karijeru je započeo u Legiji iz Varšave ali u tom klubu nije uspeo da se nametne.

Odlučio je da pređe u malo poznati Znič iz Pruskova. Usledio je prelazak u Leh iz kojeg je 2010. stigao u Borusiju Dortmund za 4,5 miliona evra.

Proveo je četiri godine na Vestfalenu, doneo dve titule Milionerima i Kup Nemačke, igrao sa Borusijom i finale Lige šampiona. Na 187 zvaničnih nastupa postigao je 103 pogotka. Preselio se leta 2014. godine u Bajern kao slobodan igrač i nastavio da osvaja trofeje.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari