Liga šampiona: Interova rutina u Plzenju i Totenhemovo stradanje u Lisabonu 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Odigrane prve utakmice drugog kola grupne faze elitnog evropskog klupskog takmičenja u fudbalu.

Inter je sa 0:2 opravdao ulogu favorita u duelu sa Viktorijom, a prvu pobedu italijanskom klubu u C grupi tekućeg izdanja Lige šampiona doneli su Džeko u 20. minutu i Damfriz (71).

Crveni karton za Buhu (61) i brojčana inferiornost češkog tima samo su pojačali jednoipočasovnu dominaciju nero-azura, koji su se tako vratili na pravi kolosek posle startnog poraza od Bajerna.

Viktoriji je ovo, pak, drugi rezultatski šamar nakon što je na premijeri ostala praznih šaka u duelu sa ambicioznom Barselonom, a verovatno ni u tom klubu se ne nadaju bodovima u paklenoj konkurenciji.

Na drugoj strani kontinenta, Totenhem se proveo kao bos po trnju, jer ga je Sporting sa svog terena ispratio sa dve lopte u mreži – 2:0, u drugoj rundi borbi u grupi D.

Nije sastav iz Londona bio u podređenoj ulozi, naročito u prvom poluvremenu, međutim nije znao da iskoristi šanse i nastavi tamo gde je stao u prošlonedeljnom dobijenom susretu sa Marsejom.

Porugalcima je poništen gol u 43. minutu, ali ih odluka srpskog arbitra Srđana Jovanovića, nije sprečila da „presude“ Pevcima u finišu velike bitke. Paulinjo je bio strelac u 90. minutu, a Gomeš 120 sekundi kasnije. Za berićetan niz, započet protiv Ajntrahta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari