Liverpul osvojio Superkup Evrope 1Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Fudbaleri Liveprula osvojili su večeras prvi trofej u sezoni, pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u Superkupu Evrope pobedili Čelsi.

Posle regularnih 90 minuta igre rezultat je bio nerešen 1:1, da bi u produžecima oba tima postigla po jedan pogodak i meč odveli u penal seriju.

Čelsi je poveo golom Olivijea Žirua u 36. minutu na asistenciju Kristijana Pulišića, da bi izjednačujući pogodak za Liverpul u 48. postigao Sadio Mane.

Liverpul je u petom minutu prvog produžetka došao do vođstva, a strelac je ponovo bio Mane, ali Čelsi je iz penala samo pet minuta kasnije izjednačio.

Golman Adrijan oborio je Tamija Ejbrahama, a prvi ženski sudija u nekom od finala u Uefa takmičenjima Stefani Frapar, pokazala je na belu „tačku“. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Žoržinjo.

U penal seriji, sva petorica izvođača za Liverpul bili su sigurni – Firmino, Fabinjo, Divok Origi, Trenet Aleksander-Arnold i Mohamed Salah.

S druge strane, pogotke za Čelsi postigli su Žoržinjo, Ros Barkli, Mejson Maunt i Emerson, dok je Ejbrahamov šut odbranio Adrijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari