Ljubinko Drulović novi član stručnog štaba reprezentacije Srbije 1Foto: STARSPORT

Fudbalski trener Ljubinko Drulović novi je član stručnog štaba reprezentacije Srbije, preneo je danas Fudbalski savez Srbije.

On će u stručnom štabu pomagati selektoru Draganu Stojkoviću, a prethodno je u sistemu Saveza bio 2013. godine, kada je u Litvaniji sa omladinskom reprezentacijom postao prvak Evrope, dok je kasnije kratko obavljao v.d. funkciju selektora.

„Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba ‘A’ tima. Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se nacionalni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine“, rekao je Drulović, preneo je sajt FSS-a.

Drulović je ocenio da selekcija ima kvalitet za velike rezultate, kao i da u reprezentaciji „vlada dobra atmosfera i ambijent“.

„Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncentrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju“, zaključio je Drulović.

U trenerskoj karijeri Drulović je vodio selekciju Makedonije, te olimpijsku reprezentaciju Uzbekistana, a takođe je bio trener i Partizana.

Selekcija Srbije će 1. septembra igrati prijateljski meč protiv Katara, zatim 4. septembra dočekuje selekciju Luksemburga, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a tri dana kasnije u okviru kvalifikacija gostuje selekciji Republike Irske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari