"Ljudi u crnom" pretopili hokejašku ploču u tenisko igralište: U Vankuveru još jednom Evropa protiv ostatka Sveta u Kupu Lejvera 1Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Dođe Kup Lejvera i do šestog izdanja, a proslavljeni australijski teniser Rod Lejver, jedini dvostruki osvajač grend slema (u amaterskoj eri 1962, u profesionalnoj 1969), po kome takmičenje nosi ime, pleni čilošću i s punih 85 godina.

Evropa i ostatak Sveta boriće se ovaj put za trofej u Vankuveru, u Rodžers areni. U njoj u NHL ligi igra hokejaški tim Kanaksa iz kanadskog grada u Britanskoj Kolumbiji pa je ledena ploča „otopljena“ za potrebe spektakla u „belom sportu“.

Boje Starog kontinenta braniće Rus Andrej Rubljov, Norvežanin Kasper Rud, Poljak Hubert Hurkač, Španac Alehadro Davidovič Fokina i Francuzi Gael Monfis i Artur Fis.

Sve resto na Zemljinom šaru zastupaće Amerikanci Tejlor Fric, Frensis Tijafo, Tomi Pol, Ben Šelton i Kristofer Jubenks, domaći teniseri Feliks Ože-Alijasim i Miloš Raonić i Argentinac Fransisko Serundolo.

Kao i uvek od premijere 2017. u Pragu Evropljane kao selektor predvodi švedska legenda Bjern Borg, kome pomaže zemljak Tomas Enkvist, a Svet Amerikanac Džon Mekinro i brat mu Patrik.

U evropskom timu je prvo bilo predviđeno da igraju Grk Stefanos Cicipas i Danac Holger Rune, a u svetskom Australijanac Nik Kirjos, ali su otkazali.

Na svečanoj ceremoniji uoči početka takmičenja među „ljudima u crnom“ na crvenom teihu isticao se i švajcarski as Rodžer Federer, ranije gotovo redovni učesnik, koji se nada da će jednom da povede Evropu i sa selektorskog mesta.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari