Loš žreb za futsal selekciju na Mundijalu u Litvaniji 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Futsaleri Srbije nisu imali sreće na žrebu za Svetsko prvenstvo u futsalu u Litvaniji.

Ušli su u grupu sa prvakom sveta Argentinom, Iranom, koji je na prethodnom planetarnom turniru izbacio Brazil i ambicioznom selekcijom SAD. Srbija će šampionat otvoriti protiv Irana 14. septembra u Viljnusu, tri dana kasnije na istom mestu rival je Argentina, a 20. septembra SAD u Klaipedi.

„Posle najtežih kvalifikacija koje smo ikad odigrali, nadao sam se da ćemo imati bar malo sreće u ovom žrebu, ali ispalo je da gore nije moglo. Dobili smo Argentinu prvaka sveta, Iran koji je treći na svetu, selekcija koja je izbacila Brazila na prošlom prvenstvu, azijski div u futsalu. I SAD sigurno imaju ogroman potencijal. Kada vidim kakvih grupa ima, iskreno još teže mi je pao ovakav žreb“, rekao je Bojan Pavićević, direktor futsal selekcija FSS.

I kapiten Miloš Simić konstatuje da je ovo daleko najača grupa na šampionatu…

„Sa nama su u grupi dve selekcije koje će se boriti za titulu prvaka sveta. Zaista nas čeka težak posao da prođemo u drugu fazu, ali potrudićemo se kao i mnogo puta ranije da obradujemo Srbiju. Mala nepoznanica je samo reprezentacija SAD koja ima našeg stručnjaka na klupi, Dušana Jakića, trenera koji ih je preporodio. Od pedeset i kusur članica UEFA mi se nalazimo među sedam koje će biti na FIFA Futsal Prvenstvu sveta i sama ta činjenica treba sve da nas čini ponosnim“, zaključio je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari