Vučić i Džajić otvorili stadion u Loznici, kažu da je izgrađen po najvišim standardima UEFA 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik FSS-a Dragan Džajić otvorio je zvanično novoizgrađeni stadion u Loznici, koji je obišao u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Lagator“ je jedan od najmodernijih stadiona u državi i ima kapacitet 8.000 mesta, a napravljen je po standardima Uefe, piše RTS.

Vučić je obišao novi stadion u Loznici u društvu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića.

Predsednik Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije Uefa.

Kako je rekao, otvaranje stadiona je kasnilo zato što su postojali problemi sa hibridnom travom, odnosno da se prirodni deo te trave nije „primio“ kako treba, ali da je i taj problem rešen.

„Uefa je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji – loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima Uefa“, istakao je Vučić.

Kako je ocenio, kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona.

Predsednik Srbije najavio je i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. Kako je rekao, u novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.

Dve i po godine trajala je izgradnja fudbalskog stadiona, čime je ovaj objekat postao najveći u gradu i jedan od najsavremenijih u Srbiji.

Od stadiona u Leskovcu i Zaječaru, „Lagator“ u Loznici razlikuje se po izgledu, kao i broju sedišta kojih je oko 8.000, ali i ceni – državu je koštao 3,2 milijarde dinara.

Sagovornici RTS-a ističu da će novi stadion doprineti razvoju sporta u širem području grada.

„Mislim da svakom Lozničaninu mnogo znači. Biće prva utakmica u Loznici pod reflektorima i mislim da svaki igrač sanja o tome da igra utakmicu pod reflektorima sa dosta navijača“, naveo je Nemanja Kojić, fudbaler Loznice.

Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana danas u 17.00 časova između domaće fudbalskih klubova Loznica i Vrelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari