LŠ: Remi Napolija i PSŽ, Barselone i Intera 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Odigrane su utakmice u grupama A, B, C i D Lige šampiona, a u derbijima večeri Napoli – PSŽ te Inter – Barselona viđen je identičan rezultat 1:1.

U grupi C u kojoj nastupa i srpski šampion Crvena zvezda Napoli i PSŽ su odigrali 1:1 na „San Paolu“ i tako ostavili sve četiri ekipe u ravnopravnoj borbi za prva dva mesta u grupi koje vode u nokaut fazu takmičenja, te za treće mesto koje na proleće obezbeđuje nastavak učešća u Ligi Evrope.

U prvom poluvremenu nije viđen preterano spektakularan fudbal, obe ekipe su se više branile nego što su napadale, a atmosferu na stadionu je apsolutno promenio pogodak Huana Bernata u poslednjih sekundama prvog poluvremena.

U drugom delu Napoli je pritisnuo protivnika, stvorio osam fenomenalnih šansi, ali bi nakon svih udaraca lopta odlazila u korner, na opštu nevericu svih prisutnih navijača na stadionu.

Ipak, Napolitanci se nisu predavali i u 60. minutu su preko Lorenca Insinjea sa penala izjednačili, a do kraja meča stvorili još nekoliko prilika, no rezultat se nije promenio.

Sada su na čelu grupe C na prvom mestu Liverpul i Napoli sa po šest bodova, treći je PSŽ sa pet bodova, a Crvena zvezda poslednja sa četiri.

U narednom kolu 28. novembra igraju PSŽ – Liverpul i Napoli – Crvena zvezda.

U grupi A Monako je kod kuće doživeo težak poraz od Klub Briža 4:0, a Borusija Dortmund je sa 2:0 izgubila od Atletika u Madridu.

Prvo mesto drže Borusija i Atletiko Madrid sa po devet bodova, Klub Briž ima četiri, a Monako samo jedan.

U grupi B Totenhem je trijumfovao protiv PSV nakon preokreta (2:1), a dvostruki strelac i junak u pomenutoj pobedu bio je Hari Kejn, koji je u drugi gol psotigao u samom finišu susreta.

U drugom meču u grupi Inter i Barselona remizirali su 1:1. Prednost „Blaugrani“ doneo je Malkom u 83. minutu, a Mauro Ikardi je doneo izjednačenje i bod svojoj ekipi pet minuta kasnije.

Prva je i dalje Barselona sa 10 bodova, Inter ima sedam, Totenhem četiri, a PSV samo jedan.

U grupi D videli smo dve pobede domaćih ekipa, Porto je nadigrao Lokomotivu Moskvu sa 4:1, a Šalke tim Galatasaraja 2:0.

Prvi je Porto sa 10 bodova, isped Šalkea sa osam, Galatasaraja sa četiri boda, dok Lokomotiva nije osvojila nijedan do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari