LŠ: Ubedljiva pobeda Barselone protiv Liverpula 1Foto: EPA-EFE/ ALEJANDRO GARCIA

Fudbaleri Barselone pobedili su sa 3:0 ekipu Liverpula u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona i tako sebi praktično trasirali put u veliko finale.

Naravno, ostao je da se odigra i revanš u Engleskoj za šest dana, ali ukoliko Barselona bar jednom zatrese mrežu Alisona Bekera na „Enfild Roudu“, priča o pobedniku u ovom dvomeču će verovatno biti istog trenutka završena.

Liverpul je odigrao sjajnu utakmicu, ali je Barselona imala izuzetno raspoložene Luisa Suareza i Lionela Mesija i ta činjenica je bila sasvim dovoljna da „Blaugrana“ ubedljivo porazi četu Jirgena Klopa.

Liverpul je utakmicu započeo visokim presingom, lopta je uglavnom bila na polovini domaćina, što nije česta scena kada se fudbal igra na „Kamp Nou“.

Ipak, gostima je gotovo uvek falio jedan dobar pas do stopostotne šanse, a Katalonci su čekali priliku da preko brzonogih napadača dođu u gol šansu.

Takvu prvu priliku igrači Barselone stvorili su u 26. minutu, kada je Đordi Alba uputio centaršut u prazan prostor u koji je utrčao Luis Suarez i jednim potezom matirao Alisona Bekera.

Ipak, Liverpul je nastavio sa ofanzivnom igrom, a najbolje prilike su propustili Sadio Mane i Mohamed Salah.

I u drugom poluvremenu su nastavili da dominiraju „Redsi“, ali je nakon jedne kontre u 75. minutu meča Suarez pogodio prečku, a lopta se odbila do Mesija koji se praktično „ušetao“ u gol protivnika.

Nakon tog gola igra Liverpula se raspala, a predivno izveden slobodan udarac Lionela Mesija samo sedam minuta kasnije je ugasio sve nade igrača Liverpula.

Ipak, gosti su u nadoknadi vremena propustili najbolju šansu na utakmici, kada je Salah sa samo sedam metara iskosa pogodio stativu, a Barselona je još jednom ozbiljno pripretila kada Usmane Dembele nije rešio kontru „jedan na jedan“ golom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari