LŠ: Zvezda pobedila Liverpul 2:0 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su prvorazredno iznenađenje u četvrtom kolu C grupe Lige šampiona pošto su kao domaćini savladali vicešampiona Evrope, ekipu Liverpula, sa 2:0. Zvezdin junak je večeras bio napadač Milan Pavkov, strelac oba pogotka i to u prvom poluvremenu meča.

Srpski šampion je u utakmicu ušao odlično, napali su protivnika na njegovoj polovini terena, imali više kornera od renomiranog protivnika i posle jednog od njih, poveli. Nakon sjajnog centaršuta Marka Marina u 22. minutu, precizan je bio Milan Pavkov, pošto je u šesnaestercu Liverpula nadskočio sve rivale i zakucao loptu pored stative nemoćnog Alisona Bekera.

LŠ: Zvezda pobedila Liverpul 2:0 2
Foto: STARSPORT

Samo sedam minuta je bilo potrebno Milanu Pavkovu da ponovo „zapali“ tribine na stadionu „Rajko Mitić“. Nakon jedne osvojene lopte hrabro je krenuo napred, predriblao je Žoržinja Vajnalduma i lansirao „bombu“ sa 25 metara pod prečku nemoćnog Bekera.

LŠ: Zvezda pobedila Liverpul 2:0 3
Foto: STARSPORT

Od tog trenutka Liverpul je zaigrao nešto bolje, ali Zvezda se nije povukla i odigrala je hrabro do kraja poluvremena.

U drugom delu Liverpul je preuzeo inicijativu, Zvezda se ograničila na odbranu sopstvenog gola i u tome je bila izuzetno uspešna.

LŠ: Zvezda pobedila Liverpul 2:0 4
Foto: STARSPORT

Najbolje prilike za „Redse“ su propustili Danijel Staridž u 15. minutu kada je sam ispred Borjana šutirao visoko iznad gola Zvezde i Džejms Milner četiri minuta kasnije kada je nakon udarca glavom Filip Stojković skrenuo loptu u korner sa ivice svog šesnaesterca.

LŠ: Zvezda pobedila Liverpul 2:0 5
Foto: STARSPORT

U drugom poluvremenu Mohamed Salah je u nekoliko navrata pokušao da ugrozi gol protivnika, u jednom navratu je pogodio i stativu, ali je u svakom drugom pokušaju kao pobednik izlazio Milan Borjan.

LŠ: Zvezda pobedila Liverpul 2:0 6
Foto: STARSPORT

U finišu meča Zvezda je rutinski odigrala i zabeležila možda i najveću pobedu nakon Barija 1991. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari