Luis Suarez hoće da se vrati u Barselonu 1Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Vratili su Danija Alvesa ove sezone u njegovoj 39. godini života a kakve su poteze vukli poslednjih godina, ne bi bilo iznenađenje da nešto slično urade i kada je reč o nastavku karijere Luisa Suareza. Iako se pri njegovom prelasku u Atletiko Madrid nisu rastali na prijatan način, Urugvajac je navodno rešen da sve oprosti Kataloncima, pristane na finansijsku žrtvu i u 35. godini života ponovo obuče dres Barse.

U Barseloni uveliko tragaju za primarnim rešenjem u samom špicu napada za narednu sezonu. Opipavali su puls Erlinga Halanda, nadali se dolasku Roberta Levandovskog a na kraju bi mogli da se zadovolje „zvezdom padalicom“ u liku Luisa Suareza koji je predaleko od nekadašnje forme vrhunskog strelca.

Urugvajcu na kraju sezone ističe ugovor sa Atletikom i trenutno nema nikakvih pregovora o nastavku saradnje. Poslednjih meseci se najčešće pominjala mogućnost Suarezove selidbe u američku MLS ligu.

Suarez se navodno sam ponudio Barseloni, spreman da u velikoj meri smanji godišnja primanja koja ove sezone iznose 6,5 miliona evra. U Barseloni se nisu konkretno izjasnili o postojećoj ideji; trener Ćavi prevashodno želi mlađeg i fudbalski potentnijeg napadača, pogotov jer Suarez ove sezone uopšte nije u takmičarskoj formi i planovima Čola Simeonea.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari