Luka Mitrović odigrao kapitenski protiv Finske: Još uvek se privikavam na ulogu kapitena 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Luka Mitrović rekao je posle prve utakmice kvalifikacija za Evrobasket, u kojoj su “orlovi” pobedili Finsku (77:61) da se još uvek privikava na kapitensku traku.

Mitrović je odigrao kapitenski i bio prvi strelac i skakač tima sa 19 poena i devet skokova.

„Još uvek nestvarno, navikavam se na zvanje kapitena, ali jako lepo. Prelepo. Nema mnogo lepših priznanja u karijeri od tako nečega”, rekao je centar Srbije, a zatim dodao:

“Timska pobeda, znali smo da će biti jako težak meč. Finci nisu zvučni na papiru, ali igraju izuzetno agresivno. Malo su nas iznenadili na startu, došli su na gostujući teren da se pobiju žargonski rečeno. Dobro trče, pogađaju… ali kada smo malo smirili ritam meča i uveli ga u ono što nama odgovara ostavili smo im manje prostora za tranziciju i lake poene.”

On je dodao i da je atmosfera u dvorani Aleksandar Nikolić pomogla košarkašima Srbije da dođu do važne pobede.

“Prelepa slika. Ovi momci koji su letos osvojili srebro zaslužni su za ovako pun Pionir. Bilo je prelepo igrati večeras, toliko dece, izuzetno lepa košarkaška atmosfera“ izjavio je Mitrović nakon meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari