“Magija” Bernabeua i Emerija 1foto EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Fudbaleri Reala i Viljareala plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u dva neverovatna meča eliminisali Čelsi, odnosno Bajern. Kraljevski klub je do konačnog trijumfa nad timom iz Londona stigao golom Benzeme u produžetku (3:2), nakon što je posle dva poluvremena Čelsi dostigao prednost domaćina iz prvog meča (3:1). Viljareal, koji je u Minhen stigao sa prednošću od jednog gola (1:0), izbacio je Bajern pogotkom Čukvuzea u 87. minutu za 1:1.

Dva velikana Lige šampiona su u Madridu odigrali sjajan meč, u kojem je trener tima iz Londona Tomas Tuhel potpuno nadigrao svog kolegu Karla Anćelotija i samo zahvaljujući odluci sudija u VAR sobi da ponište gol Alonsa Real je prošao u polufinale. Gosti su do 80. minuta vodili sa 3:0 golovima Maunta, Ridigera i Vernera, ali je tada Modrić fenomenalnim dodavanjem pronašao Rodriga u šesnaestercu domaćih, a Brazilac pogodio mrežu Čelsija i doneo produžetak svom timu.

Već posle šest minuta igre u nastavku Benzema je postigao gol kojim je Real na neverovatan način stigao do polufinala, u kojem će igrati sa boljim iz sinoćnjeg duela u kojem su se sastali Mančester siti i Atletiko.

Trener Čelsija Tomas Tuhel bio je besan zbog odluke sudija da ponište gol Markusu Alonsu, a posle meča ga je dodatno iznervirao njegov kolega Karlo Anćeloti.

– Razočaran sam nakon što sam video da se sudija odlično zabavljao u društvu Ančelotija posle utakmice. Znam da je Karlo džentlmen i dobar tip, ali kada sam prišao da se zahvalim, video sam ih kako se glasno smeju. Mislim da je to ružan momenat nakon 126 minuta bespoštedne borbe do samog kraja i poslednjeg atoma snage. Jednostavno, tajming je bio loš i rekao sam mu to nakon utakmice. Razočarani smo, ali i ponosni u isto vreme. Odigrali smo fantastičnu utakmicu i zaslužili prednost koju smo imali. Postigli smo četiri gola i imali još par velikih prilika da postignemo još više. Pobedio nas je čist individualni kvalitet i njihova napačka tranzicija posle naših grešaka. Nažalost, imali smo dve velike greške u ovom dvomeču. Na kraju nismo ni imali sreće – rekao je Tuhel.

Njegov kolega Karlo Ančeloti izjavio je posle utakmice da je kod rezultata 3:0 za protivnika proradila „magija Reala“.

– Pobedili smo jer smo imali energije da se oživimo. Izmene su nam dale tu energiju. Nismo zaslužili zaostatak od 2:0. Nastradali smo posle prekida jer nam je nedostajao specijalista za odbranu od njih, Militao. Mnogo smo patili, ali to je noramalno. Čelsi je veliki tim. Milsim da nismo bili dovoljno gladni gola, jer nam na početku i nije bio potreban. Ali zaslužili smo prolaz. Vođstvo protivnika od 3:0 nas je oslobodilo, a magija Bernabeua je izašla na videlo, magija ovog kluba – izjavio je Ančeloti.

Viljareal je u Minhenu stigao do drugog polufinala Lige šampiona u istoriji kluba i prvog za svog trenera Unaija Emerija. U duelu na „Alijanc areni“ Bajern je sve vreme napadao, stvarao prilike, vodio od 52. minuta golom Levandovskog, a onda je u 87. minutu španski tim izveo jedan dobar kontranapad i golom Čukvuzea izbacio Bavarce.

Posle utakmice vezista španskog tima Dani Pareho izjavio je da je jedan od razloga za trijumf Viljareala izjava trenera Bajerna Nagelsmana, u kojoj je potcenio rivala.

– Nagelsman je pričao da želi pitanje polufinaliste da reši već u prvom meču. Time je uvredo Viljareal i fudbal generalno. Nekada kada pljuneš uvis to može da ti se vrati u lice – otkrio je Pareho.

Trener Bajerna je rekao da je njegov tim prikazao dobru partiju, ali da nije imao sreće da postigne i drugi gol.

– U prvom poluvremenu Musijala je imao ozbiljnu šansu, u drugom smo mogli do 2:0 preko Milera. Bila je izgledna prilika, a takvih ne dobijete mnogo u ovakvim utakmicama. Oni su se branili dosta nisko, opasnost od kontranapada je bila velika, a Viljareal se praktično celu utakmicu nije pomerio iz odbrambenog položaja – izjavio je Nagelsman, a zatim dodao da se ne plaši eventualnog otkaza.

– Ne znam šta me dalje čeka, ali ne plašim se neprijatnih situacija u narednim nedeljama. Postoje mnogo gore stvari na svetu od otkaza – izjavio je trener Bavaraca.

Ančeloti juri četvrti pehar

Karlo Ančeloti postao je tek treći trener kome je pošlo za rukom da osam puta stigne do polufinala Lige šampiona UEFA. Pre Ančelotija, to je pošlo za rukom samo još Žozeu Murinju i Pepu Gvardioli, koji je to uspevao sa tri kluba, Barselonom, Bajernom i Mančester sitijem, sa kojim je sinoć bio u prilici da zareže i deveto polufinale. Ančeloti inače ima tri pehara Lige šampiona, dok su Murinjo i Gvardiola trofej osvajali po dva puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari