Maja Ognjenović će opet da "kuva" u dresu Srbije 1foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Vrhunska tridesetdevetgodišnja odbojkašica prihvatila poziv novog selektora.

Vest o povratku legendarne kapitenke Maje Ognjenović u reprezentaciju Srbije objavila je Gazeta delo Sport, pozivajući se na izvore bliske italijanskom stručnjaku na klupi našeg tima Đovaniju Gvidetiju.

Poznati sportski dnevnik sa Apenina navodi i da će se osvajačica pregršt titula i drugih medalja sa Orlicama vratiti za završni turnir Lige nacija, a onda učestvovatiu u još dve velike i vrlo važne takmičarske akcije.

Od 15. avgusta do 3. septembra trebalo bi da predvodi nacionalni tim na prvenstvu Evrope, a posle od 16. do 24. septembra u Kini „nameštati“ rivalkama poene na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2024.

Maja Ognjenović čitavih 18 godina nosi dres s državnim grbom, bila je nezaobilazna u igri kod Zorana Terzića, a osim po kreativnosti, preciznosti i staloženosti poznata je po poenima koje osvaja „kuvanjem“.

Vrhunska tehničarka u kolekciji uspeha ima: svetsko zlato, planetarnu bronzu, dve evropske titule, dva kontinentalna srebra i jedno treće mesto na EP, , srebro i bronzu na Olimpijskim igrama…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari