Glavni žreb turnira u Majamiju kao da je preslikan iz Indijan Velsa. Branioc titule, pobednik na Pacifiku, Novak Đoković imenovan je za trećeg nosioca i na putu odbrane turnira mogao bi ponovo da se sretne Argentincem Giljermom Kanjasom i Špancem Rafaelom Nadalom. Najbolji srpski teniser slobodan je u prvom kolu, a u drugoj rundi će igrati protiv pobednika meča Agustin Kaljeri (Argentina) – kvalifikant.

Glavni žreb turnira u Majamiju kao da je preslikan iz Indijan Velsa. Branioc titule, pobednik na Pacifiku, Novak Đoković imenovan je za trećeg nosioca i na putu odbrane turnira mogao bi ponovo da se sretne Argentincem Giljermom Kanjasom i Špancem Rafaelom Nadalom. Najbolji srpski teniser slobodan je u prvom kolu, a u drugoj rundi će igrati protiv pobednika meča Agustin Kaljeri (Argentina) – kvalifikant.
Naredno kolo mu najverovatnije donosi duel protiv Rusa Igora Andrejeva. Ukoliko favoriti budu na visini zadatka, slede mečevi protiv Kanjasa ili Čileanca Fernanda Gonzalesa. Pod uslovom da Đoković u Majamiju bude na visini igara iz Indijan Velsa u četvrtfinalu bi se vrlo verovatno susreo sa Rišarom Gaskeom iz Francuske. Onda bi na red došao Nadal, u čijem delu žreba su Nalbandijan, Blejk, Matje, Moja, Ljubičić, Nieminen, Stepanek…

Dobar start Troickog i Vemića

Srpski teniseri Viktor Troicki i Dušan Vemić uspešno su počeli kvalifikacije za prestižni turnir u Majamiju. Troicki je u prvom kolu bio bolji od Aleksa Bogdanovića – 2:1 (6:4, 3:6, 6:1), dok je Vemić nadigrao Delića iz SAD – 2:1 (6:7, 6:3, 6:4). On će imati težak zadatak u drugom kolu kvalifikacija, protivnik mu je Holanđanin Robin Hase, peti nosilac, koji je eliminisao Južnoafrikanca Rika de Vesta (6:4, 6:0). Viktor Troicki će se sastati sa Švajcarcem Stefanom Bolijem. Boli, koji na ATP listi zauzima 170. poziciju, u prvom kolu priredio je veliko iznenađenje pobedivši Belorusa Maksa Mirnjija – 6:4, 6:2.

Naš drugi reket Janko Tipsarević nalazi se u suprotnoj polovini „kostura“ i na startu će takođe igrati sa kvalifikantom. Pobeda bi mu obezbedila meč protiv Španca Fernanda Verdaska. Eventulano u trećem kolu mogao bi da se sastane sa Rusima Safinom i Južnjim, Francuzom Klemonom, Špancem Almagro i Mardijem Fišom, finalistom Indijan Velsa.

Serena nadomak Štefi

Ovaj turnir predstavlja kombinovani događaj WTA Tier i ATP Masters turnira. Prvi put je održan 1985. a glavni pokrovitelj je velika kompjuterska kompanija IMG. Rekorderi po broju titula su Štefi Graf, koja je trijumfovala pet puta i Andre Agasi koji je osvojio šest titula od toga tri puta uzastopno u periodu od 2001. do 2003. godine. Od ovogodišnjih učesnika po broju titula prednjači Serena Vilijams, koja je Majami osvojila četiri puta i Rodžer Federer – slavio dva puta.

Ovogodišnji Soni Erikson obeležiće i niz pratećih dešavanja, poput modne revije Venus Vilijams, koja će 29. marta zainteresovanima predstaviti modele iz svoje kolekcije ELEVEN u kojoj inače i nastupa na turnirima.

Federer je prvi nosilac na turniru i već na startu ga očekuje težak duel, s obzirom na to da će igrati sa Francuzom Gaelom Monfisom ili Amerikancem Džonom Ajznerom.
Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković lako bi mogle ponovo da se sretnu u polufinalu. Ivanovićeva je imenovana za drugog, a Jankovićeva za četvrtog nosioca i obe će biti slobodne u prvom kolu. Najbolja u Indijan Velsu startovaće u Majamiju duelom protiv pobednice meča, Virhinija Ruano Paskval (Španija) – Emili Loa (Francuska), dok će Jankovićeva igrati protiv Šveđanke Sofije Arvidson ili neke od kvalifikantkinja. U delu žreba gde je i Ivanovićeva, nalaze se Lindzi Devenport i Dinara Safin, a u četvrtfinalu najbolja srpska teniserka trebalo bi da se sastane sa Slovakinjom Hantuhovom, Čehinjom Vajdišovom ili Ruskinjom Zvonarevom. Jankovićeva će u trećem kolu igrati protiv Italijanke Knap, Čehinje Šafarova ili Rumunke Kirstee, odnosno Ameli Morezmo ili možda Nađe Petrova. Moguće rivalke u četvrtfinalu su joj Ruskinje Čakvetadze i Dementijeva, Italijanka Skjavone, Indijka Mirza…
Utisak je da su naše teniserke imale naklonjen žreb, jer se u drugoj polovini „kostura“, nalaze Žastin Enan, sestre Vilijams, kao i Svetlana Kuznjecova. Jankovićeva je prošle godine izgubila u trećem kolu od Italijanke Mare Santanđelo, a Ivanoviceva je stala već u u drugoj rundi, pa će tako sada obe imati odličnu priliku da se domognu bodova za WTA listu. U ženskoj konkurenciji titulu brani Serena Vilijams.
Nagradni fond turnira iznosi 3.777.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari