Majstorović: Zasluženo smo osvojili zlatnu medalju 1Foto: Beta/KSS/MN Press/Nebojsa ParausicC/DS

Reprezentativac Srbije u basketu 3×3 Dejan Majstorović rekao je danas u Beogradu da je njegova ekipa zasluženo osvojila titulu na Evropskom prvenstvu u Parizu.

„Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju“, rekao je Majstorović po dolasku u Beograd, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 odbranila je sinoć titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedila Litvaniju sa 20:14.

Basketaši Srbije su tako, posle bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju, treći put uzastopno postali prvaci Evrope, posle 2018. i 2019. godine.

Reprezentativce Mihaila Vasića, Aleksandra Ratkova, Dejana Majstorovića i Miroslava Pašajlića, kao i trenere Marka Ždera i Danila Lukića, selektora Gorana Vojkića i fizioterapeuta Stojana Subašića, na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su čelnici KSS, rodbina i prijatelji.

Nakon dočeka na aerodromu, za basketaše Srbije organizovan je i prijem u „Kući košarke“.

Majstorović je, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji je ekipi tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening pred Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo.

„Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu“, rekao je Majstorović, koji je učestvovao u osvajanju deset od ukupno 11 medalja 3×3 reprezentacije Srbije.

Predsednik KSS-a Predrag Danilović čestitao je basketašima i istakao da zna da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti.

„Želeo bih da napomenem da se kroz naše nacionalno 3×3 prvenstvo, koji već godinama odlično funkcioniše, stvaraju i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP ovog Evropskog prvenstva u Parizu“, rekao je Danilović.

„Dakle, što se tiče mladih i dobrih 3×3 igrača, uvek ćemo da ih imamo, zbog čega sam iznad svega srećan jer ne treba da brinemo o budućnosti“, dodao je on.

Danilović je ponovio i da će Savez uvek biti uz basketaše Srbije, „bilo privatno ili u reprezentaciji“.

„Uvek možete da se oslonite na Savez, imaćete najbolje uslove, tako da vam još jednom čestitam na velikom uspehu“, rekao je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari