Maksimalan ugovor Maksu Verštapenu u Red Bulu 1EPA-EFE/Alejandro García

Maks Verštapen potpisao je novi ugovor sa Red Bulom do 2028. a po sezoni bi trebalo da zarađuje maksimalnih 48 miliona evra. Aktuelni šampion Formule 1, koji je uspeo da prošle sezone prekine višegodišnju dominaciju Luisa Hamiltona, od 2016. godine sarađuje sa Red Bulom. „Obožavam ovaj tim. Od 2016. kad smo počeli saradnju, zajednički cilj […]

Maks Verštapen potpisao je novi ugovor sa Red Bulom do 2028. a po sezoni bi trebalo da zarađuje maksimalnih 48 miliona evra.

Aktuelni šampion Formule 1, koji je uspeo da prošle sezone prekine višegodišnju dominaciju Luisa Hamiltona, od 2016. godine sarađuje sa Red Bulom.

„Obožavam ovaj tim. Od 2016. kad smo počeli saradnju, zajednički cilj bio je da osvojimo titulu. To smo uradili. Sad je zadatak da zadržimo poziciju na vrhu. Ponosan sam što ću za Red Bul voziti do 2028. Mnogo toga smo postigli zajedno, verujte mi da još nismo završili“, poručio je Verštapen.

Prema navodima medija, ugovor je vredan 48.000.000 evra po sezoni, čime je Maks dospeo u ravan sa Luisom Hamlitonom i izjednačio se sa Britancem na vrhu liste najplaćenijih vozača u istoriji Formule 1.

Nova sezona Formule 1 počinje 20. marta trkom u Bahreinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari