Malerozni Aleksa Avramović - pet preloma za manje od dve godine 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije protiv Armanija doživeo prelom noge zbog kojeg ga očekuje višemesečna pauza.

Jedan je od najborbenijih košarkaša Partizana. Reputaciju je izgradio, između ostalog, bespoštednim pristupom i naglašenom srčanošću što su i razlozi zbog kojih je omiljen i među navijačima.

Nažalost, Aleksa Avramović je i jedan od najmaleroznijih košarkaša. Teško je pronaći igrača koji je za nepune dve godine doživeo više težih povreda od srpskog reprezentativca, koji je sinoć protiv Armanija polomio nogu.

PET PRELOMA OD 2022.

Neverovatan je način na koji je Avramović sinoć, u 13. kolu Evrolige, iskrenuo skočni zglob koji se toliko izokrenuo da je maltene bio u ravni sa parketom Beogradske arene.

Dvadesetdevetogodišnji košarkaš u bolovima je odšepao do klupe svestan da je doživeo novu težu povredu zbog koje će sigurno duže pauzirati.

Pitanje je kako će psihički podneti novu pauzu, s obzirom da je prethodnu, iz sličnih razloga, imao pre samo desetak dana.

Gledano hronološki, negde od februara 2022. reprezentativac Srbije doživeo je čak pet preloma.

Početak „maleroznog puta“ dogodio se 20. februara 2022. u finalu Kupa Radivoja Koraća. U niškom Čairu Avramović je dobio snažan udarac u nos što je uslovilo i prelom zbog kojeg je na duži vremenski period morao da nosi zaštitnu masku.

Ona ga nije sprečavala u nastojanju da pomogne saigračima, ne samo u Partizanu već i reprezentaciji Srbije, međutim upravo je u nacionalnom dresu povreduo ruku, tokom kvalifikacionog prozora za plasman na Svetsko prvenstvo.

Na svoje insistiranje nastupio je protiv Belgije, međutim tokom leta 2022. stanje se toliko pogoršalo da je morao da propusti Evropsko prvenstvo na kojem su njegovi saigrači doživeli rezultatski brodolom ispadanjem u osmini finala od Italije.

Pauza je dosta dugo potrajala, a Avramović se vratio u tim Partizana tek pred početak 2023.

Uspeo je rođeni Čačanin da veže par meseci igranja bez zdravstvenih problema, ali je tokom četvrtfinalnog serijala Evrolige sa Real Madridom nezgodno pao, povredivši drugu ruku što je uslovilo novu pauzu i odsustvo sa majstorice u Madridu.

Usledio je novi perid potpunog oporavka, koji se poklopio sa Mundobasketom tokom kojeg je srpski bek beležio zaista odlične partije krunisane osvajanjem srebrne medalje.

Avramović se nešto kasnije priključio saigračima u Partizanu i sve do gostovanja Cedevita Olimpiji nije imao većih zdravstvenih problema.

Nastup u Stožicama pamtiće po novom nezgodnom udarcu u nos koji je doveo do nešto kraće pauze i ponovnih nastupa sa zaštitnom maskom.

Nije Aleksa puno mario zbog toga, ubrzo se vratio ne sluteći da će ga loša sreća opet pogoditi i to na krajnje surov način.

Prelom noge protiv Armanija dovešće do nove duge pauze, izvesno višemesečne. Preciznija dijagnoza znaće se uskoro, samim tim i tačan period potpunog oporavka.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari