Mali: Beograd sportska prestonica 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je danas drugu godinu zaredom istrčao polumaraton, izjavio je da je Beograd još jednom pokazao da je dominantna sportska prestonica u ovom delu sveta.

Puno pozitivne energije danas na gradskim ulicama. Pokazali smo još jednom koliko je Beograd svetski grad, prestonica sporta i dominantna turistička destinacija u ovom delu sveta, izjavio je Mali.

Kako je istakao, svojim učešćem želeo je da pruži dobar primer, posebno deci da se bave sportom i vode zdrav život.

Učešćem na maratonu nemate pobednika, jer svako ko je danas trčao je pobednik. I to je prava slika Beograda, istakao je garadonačelnik.

Mali: Beograd sportska prestonica 2
Foto: Starsport

„Ove godine na 31. Beogradskom maratonu su se pojavili i novi propratni sadržaji – na štandovima uz trasu. To je prava stvar, tako rade i drugi veliki gradovi u svetu, a sada radi i Beograd“, izjavio je Mali.

Istrčao je da se pošto je polumaratonsku trasu od 21 kilometar prešao za 2:05.22, i pored umora oseća veoma pozitivno, jer je okružen sugrađanima koji se vesele, bodre maratonce, takmiče i rekreairaju.

To je prava slika Beograda koja je danas obišla svet, zaključio je on. Na ovogodišnjem 31. Beogradskom maratonu učestvuje rekordnih 28.000 maratonaca i rekreativaca koji dolaze iz više od 70 zemalja sveta, saopštio je Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari