Maljković: Moramo da se koncentrišemo i izborimo plasman na EP 1Foto: STARSPORT

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će meč sa Hrvatskom imati veliku rezultatsku važnost, kao i da aktuelne prvakinje Evrope moraju da izbore plasman na ovogodišnje kontinentalno takmičenje.

„Prva i najvažnija stvar je da mi je izuzetno drago što je ženska košarkaška reprezentacija Srbije dala veliki podstrek svim ostalim timovima u regionu da više rade i napreduju. Zato sam sigurna da će utakmica protiv Hrvatske u četvrtak biti izuzetno teška, jer je reč o duelu dve ekipe sa mnogo karaktera, dve ekipe koje imaju ogromnu želju da se međusobno takmiče, ali isto tako i zbog toga što meč ima izuzetnu rezultatsku važnost za obe ekipe“, rekla je Maljković, preneo je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije dočekaće u četvrtak selekciju Hrvatske u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“, u trećoj utakmici Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska posle tri odigrana meča ima dve pobede i jedan poraz, a Srbija je druga sa maksimalnim učinkom posle dve utakmice.

Srbija je u prvom meču kvalifikacija u novembru 2021. godine pobedila Hrvatsku na gostovanju sa 84:66, a pobedom u sutrašnjem meču srpske košarkašice bi osigurale plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Izraelu.

U februarskom „prozoru“ Srbija će u nedelju u Samokovu odigrati i poslednji meč kvalifikacija protiv Bugarske.

Maljković je istakla da ekipa mora da se koncentriše i izbori učešće na Evropskom prvenstvu, pošto je kontinuitet nastupa najvažniji.

„Mi smo aktuelne prvakinje Evrope, jeste da imamo novu generaciju i baš zbog toga ona mora da pokaže od čega je satkana“, zaključila je Maljković.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u četvrtak od 18.00, a ulaz u halu „Ranko Žeravica“ je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari