Mančester junajted nije izgubio na poslednja 143 meča u Premijer ligi kada je vodio na poluvremenu, u 144. utakmici jeste 1Foto: EPA-EFE/ASH ALLEN

Pobeda Mančester junajteda u gradskom derbiju s Mančester sitjem na Etihadu bila bi iznenađujuća s obzirom na mesto dva tima i u engleskom i u evropskom fudbalu u poslednje vreme, ali iznenađenje je samo nagovešteno.

Gosti su vodili s 1:0 u prvom delu utakmice golom Markusa Rašforda u 8. minutu.

U drugom poluvremenu domaćin je s tri pogotka izvojevao pobedu preko Fila Fodena u 56. i 80. minutu i na izdisaju utakmice preko norveške gol-mašine Erlinga Holanda, koji je nedavno u kupu na igralištu Lutona bio petostruki strelac.

Foden, koji je jednom zatresao mrežu u pobedi na Old Trafordu (3:0), prvi je Sitijev strelac u oba derbija u sezoni posle Argentinca Serhija Aguera 2014/15.

Siti, trostruki uzastopni engleski prvak, prvi put je savladao gradskog rivala kada je u Premijer ligi gubio od njega. U prethodnih 28 takvih mečeva – tri remija i 25 pobeda Junajteda.

„Crveni đavoli“ nisu izgubili u prethodne 143 utakmice u Premijer ligi kad su vodili na poluvremenu – 123 pobede, 20 nerešenih.

Poslednji put ih je savladao Lester u septembru 2014. s 5:3, a posle prvih 45 minuta gosti iz Mančestera su vodili s 2:1 golovima Holanđanina Robina van Persija i Argentinca Anhela di Marije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari