Mančester siti i Liverpul zajedno osudili navijačke incidente na njihovom meču: Pokazna lekcija za Crvenu zvezdu i Partizan 1EPA-EFE/ANDREW YATES

Umesto da razmenjuju međusobne optužbe i mere krivicu druge strane, kako to rade večiti rivali srpskog fudbala, dva engleska kluba su potpisala isto saopštenje za javnost.

„Oba kluba žele da se zahvale većini navijača na njihovom dobrom ponašanju tokom meča Liga kupa na Etihad stadionu. Ipak, izuzetno je razočaravajuće da je došlo do nekoliko incidenata koji su u potpunosti neprihvatljivi.

Svi incidenti će biti detaljno istraženi, prijavljeni policiji i osobe za koje se ustanovi da su u njima učestvovale biće kažnjene i od klubova. Mančester siti i Liverpul su u potpunosti posvećeni zajedničkoj borbi da se ovakvo ponašanje ne ponavlja na našim mečevima“, poručili su Građani i Crveni posle meča Liga kupa, u kom je Mančester siti slavio s 3:2 protiv Liverpula i prošao u četvrtfinale.

I dok je na terenu „Etihad“ stadiona sve prošlo u duhu fer borbe, na tribinama i oko stadiona je došlo do niza incideneta, ne tako uobičajenih za engleski klupski fudbal.

Najtežeži se desio u delu gledališta gde su bili smešteni navijači poraženog tima sa posebnim potrebama, kada je jedna petnaestogodišnja devojčica nakon verbalnog maltretiranja pogođena flašom, od koje je zaradila posekotine po glavi.

Policija Mančestera već je pokrenula više istraga, a napadačima tinejdžerke, koja je morala da dobije lekarsku pomoć, prete krivične prijave. Iz policije je saopšteno i da su dve osobe uhapšene pod sumnjom da su probale da unesu pirotehnička sredstva, kao i da je jedan mušarac priveden zbog rasističkog i neprimerenog ponašanja.

Potvrđeno je i da je jedan čovek napadnut nakon utakmice na obližnjoj autobuskoj stanici, zbog čega je morao da bude primljen u bolnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari