Manćini: Ovo je neverovatno 1 EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Selektoru Italije teško pali poraz od Severne Makedonije i neodlazak na fudbalski Mundijal u Kataru.

„Više sam nego razočaran. Nemam šta da kažem. Nešto neverovatno se večeras dogodilo. Zaslužili smo da osvojimo Evropsko prvenstvo, a večeras smo bili zaista bez sreće. Ipak, to je – što je, ali to je realnost. Žao mi je igrača“, rekao je trofejni trener posle svog sigurno najbolnijeg poraza u karijeri, nepunih godinu dana posle osvajanja kontinentalnog šampionata.

„Siguran sam da ovaj tim ima sjajnu budućnost. Sad podržavam ove momke više nego ikad“, jedva je izustio iskusni strateg Azura nakon 0:1 u Palermu, a danas se već mediji sa Apenina bruje o njegovoj smeni, iako je sa tamošnjom selekcijom ostvarivao neverovatne nizove pobeda.

Utučen je bio i kapiten Italije Đorđo Kjelini, koji je prošlog leta sa saigračima slavio istorijski uspeh, a sada mora da se pomiri sa činjenicom da je Svetsko prvenstvo drugi put zaredom ostalo pusta želja. Iako je statistika zabeležila 32 šuta u okvir i izvan gola Makedonaca, kojima se posrećila jedna od četiri šanse.

„Ovo je ogromno razočaranje. Igrali smo dobar meč i falio nam je gol. Nismo bili arogantni večeras, ali nešto je falilo. Greške koje smo pravili od septembra do sada došle su na naplatu i platili smo ih. Ipak, ponosan sam na ekipu. Razočarani smo, uništeni, ne mogu da nađem reč. Sada ostaje samo praznina. Moramo da da počnemo ispočetka i teško je uopšte pričati o tome“, priznao je sjajni defanzivac.-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari