Maradona: Mogu da budem trener Mančester junajteda 1Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS CRUZ

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da može da bude uspešan trener Mančester junajteda, preneli su danas britanski mediji.

Junajted će sledeće sezone igrati u Ligi Evropa, posle samo dve pobede u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima pod vođstvom trenera Ole Gunara Solšera.

Solšer je u martu potpisao trogodišnji ugovor sa Junajtedom, a Maradona, koji predvodi meksički drugoligaški klub Dorados, veruje da ima sve što je potrebno da vrati nekadašnju slavu engleskom klubu.

„Ako Mančester junajtedu treba trener, ja sam čovek za to. Znam da prodaju mnogo dresova širom sveta, ali moraju i da osvajaju trofeje. Ja to mogu da uradim za njih. Dugo je Mančester junajted bio moj omiljeni engleski klub. Bilo je mnogo velikih igrača i sjajnog tima kod Aleksa Fergusona“, rekao je Maradona za Magazin 4-4-2.

„Ali, sada moram da kažem da mi je omiljen Mančester siti. Znam da ne bi trebalo tako da menjam, ali to je zbog Serhija Aguera. Mnogo razgovaramo i on igra u veoma dobrom timu“, dodao je Maradona.

On je rekao da mu se u Junajtedu dopada Ander Erera, ali je kritikovao jednog francuskog reprezentativca. „Pol Pogba? On ne radi naporno koliko bi trebalo“, dodao je bivši argentinski reprezentativac.

Maradona je podsetio da je igrao na Old Trafordu u četvrtfinalu Kupa pobednika kupova, u sezoni 1983/1984.

„Kakava buka, kao da smo igrali na Bombonjeri“, naveo je Maradona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari