Maratonska ponuda za ljubitelje prekookeanske košarke: Prvi vikend NBA plej-ofa rastegnut na tri dana, Jokić zadnji na terenu 1EPA/GARY C. CASKEY

Počev od večeras, pa do noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu, igraće se prve utakmice startne runde najjače košarkaške lige na svetu.

Borba za NBA titulu ulazi u završnicu, jer ubrzo posle završetka regularnog dela prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, sa učesnikom iz Kanade, kreću plej-of bitke.

Raspoređene na tri dana, pa će ljubitelji ove verzije igre pod obručima moći da biraju utakmice od subotnje večeri do ponedeljka, u satima pred svitanje na našem kraju planete.

Prvi će na parket košarkaši Filadelfine i Bruklina, sa Siksersima kao favoritom na papiru, jer domaćin startne utakmice poseduje veći kvalitet i bolje se snalazi u ovom delu sezone.

Stručnjaci i kladioničari tipuju i na Boston protiv Atlante, imajući u prvom redu na umu njegove konstantno dobre role u takmičarskoj 2022/2023. Zato su Klivlend i Njujork izjednačeniji.

Aktuelni prvak, Golden Stejt, predvođen fascinantnim košgeterom Stefom Karijem opet nišani šampionski prsten, ali daleko od toga da sme unapred da optiše Sakramento Kingse. Naprotiv.

Isto važi i za Los Lanđeles Lejkerse. Jesu podigli formu zadnjih nedelja, jeste da imaju jednog Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, međutim to ne znači da neće morati da zapnu protiv Memfisa.

Janis Adetokunbo, Džru Holidej, Bruk Lopez i ostatak Milvokija daleko se bolje kotiraju od Majamija, pa opet to ne mora ništa da podrazumeva kada se lopta podbaci i timovi krenu u juriš na pobede.

Feniks i, još više, Los Anđeles Klipersi imali su previše problema sa povredama da bi spokojni dočekali seriju međusobnih okršaja, pa opet prvi tim, sa Kevin Durentom, ima veću realnu šansu za prolaz.

Na kraju balade, kao šlag na tortu za srpske fanove NBA, Nikola Jokić i njegov Denver ugostiće Minesotu. S oreolom pobednika Zapadne konferecije, ali i teretom timskog pada forme u zadnje vreme.

 

PLEJ-OF NBA

subota

Filadelfija – Bruklin 19.00

Boston – Atlanta 21.30

Klivlend – Njujork 23.55

nedelja

Sakramento – Golden Stejt 02.30

Memfis – LA Lejkers 21.00

Milvoki – Majami 23.30

ponedeljak

Finiks – LA Klipers 02.00

Denver – Minesota 04.30

* satnica po srednjeevropskom vremenu

* delje ide ko dođe do četiri pobede

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari