Marej u drugom kolu Australijan opena 1Foto: Beta/AP/Andy Brownbill

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 23. igrača sveta Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije posle pet setova, 6:1, 3:6, 6:4, 6:7, 6:4.

Marej, 113. igrač sveta, pobedio je posle tri sata i 52 minuta. On je devet puta oduzeo servis Basilašviliju, koji je iskoristio šest brejk lopti.

Basilašvili je imao 99 neiznudjenih grešaka, a Marej 46.

Marej je pet puta igrao u finalu u Melburnu i još nije osvojio trofej. On je poslednji put u Melburnu igrao 2019. godine, kada je mislio da će mu to biti poslednji turnir u karijeri jer ga je čekala operacija kuka.

„Ovo je neverovatno. Bile su ovo teške tri ili četiri godine, ali uložio sam mnogo napornog rada da bih stigao ovde. Igrao sam mnogo puta ovde i atmosfera je neverovatna. Tada sam mislio da je moguće da je to moj poslednji meč, ali sada, da dobijem ovakvu bitku u pet setova – nisam mogao više da tražim“, naveo je Marej posle meča.

Britanac će u drugom kolu igrati protiv Taroa Danijela iz Japana.

U drugom kolu je i Francuz Benoa Per, pošto je posle tri sata i 40 minuta pobedio Brazilca Tijaga Monteira 6:4, 3:6, 7:5, 2:6, 7:5. On će igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je bio bolji od Jiržija Legeckog iz Češke sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Britanac Danijel Evans prošao je u drugo kolo pobedom protiv Belgijanca Davida Gofana 6:4, 6:3, 6:0. Njegov protivnik biće pobednik duela Australijanca Alekseja Popirina i Francuza Artura Rinderkneča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari