Marej završava sezonu kao broj jedan 1Foto: Fonet/AP

Endi Marej pobedio je Novaka Đokovića večeras u finalu završnog masters turnira u Londonu rezultatom 6:3,6:4.

Meč je trajao sat i 45 minuta. Tokom celog meča Marej je bio u vođstvu. Ovom pobedom Marej je učvrstio prvo mesto na ATP listi na koje je stigao nedavno. Marej prvi put u karijeri sezonu završava kao prvi igrač sveta, sa prednošću od 630 poena.

Iako je do sada dobio samo deset od 34 međusobna duela protiv Novaka, večeras je slavio gotovo rutinski. Preuzimanjem prvog mesta Marej je uspeo da prekine četiri godine Đokovićeve apsolutne dominacije u svetskom tenisu.

„Godina je bila sjajna, toliko stvari se dogodilo na koje mogu da budem ponosan, naročito na prvih šest meseci. Danas smo bili deo istorije i čast mi je što sam ovde. Endi je zaslužio da pobedi i bude prvi na svetu. Ja sam igrao sve bolje tokom završetka meča, ali je bilo prekasno“, kazao je Đoković posle poraza u O2 areni.

Endi Marej je bio prezadovoljan posle trijumfa u Londonu, a naglasio je koliko je rivalstvo sa Novakom za njega bilo teško.

„Toliko smo odigrali finala na Gren slem i drugim turnirima i zaista je rivalstvo bilo teško za mene jer sam mnogo gubio. Ovo nisam ni očekivao da može da se dogodi. Ništa ne bih mogao bez tima i porodice, koja je podnela dosta žrtve zbog mene“, rekao je Marej i istakao sjajne rezultate  Đokovića, a pogotovo njihov duel na Rolan Garosu.

Marej završava sezonu kao broj jedan 2

Prvi put u istoriji tenisa, prvi i drugi teniser sveta su u međusobnom duelu odlučivali o tome ko će sezonu završiti na svetskom tronu. 

Večerašnje finale gledale su brojne zvezde a na tribinama su viđeni Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari