Markez ponovo slavio na Zahsenringu 1FILIP SINGER/EPA

Vozač Repsol Honde, Mark Markez, slavio je na Zahsenringu, na VN Nemačke, devetoj trci ove sezone, prošavši kroz cilj isped Jonasa Folgera iz Teh 3 Jamahe i timskog kolege Danija Pedrose.

Ovo je bio peti uzastopni trijumf Markeza na VN Nemačke u „kraljevskoj“ kategoriji, čime je još jednom potvrdio da mu je ovo, pored Teksasa, jedna od najomiljenijih staza u kalendaru, a zahvaljujući novoj pobedi preuzeo je lidersku poziciju u generalnom plasmanu vozača pred odlazak na jednomesečnu letnju pauzu u šampionatu.

Istina, Vinjales, Doviciozo i Rosi mu „dišu za vratom“, pošto iza njega zaostaju svega, pet, šest, odnosno deset poena, pa nas sasvim sigurno očekuju izuzetno zanimljive trke na jesen. Naredna se vozi prvog vikenda u avgustu, u Brnu, za VN Češke, a ukoliko bi na njoj uspeo da trijumfuje Pedrosa, priključio bi se vodećima u generalnom poretku.

Ovu trku je sem Markeza, obeležio Jonas Folger koji je tokom većeg dela trke bio tik uz Marka Markeza, a u jednom kraćem periodu i ispred popularnog Španca, no, nije imao snagu u motoru da načini potpunu senzaciju, mada je i ovaj rezultat najveći u dosadašnjoj karijeri mladog i talentovanog nemačkog motorcikliste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari