Marko Grujić promašio pobedu Porta u nadoknadi vremena, Inter u četvrtfinalu posle 12 godina 1EPA-EFE/JOSE COELHO

Taktički je želeo da remijem prođe dalje, u čemu je Inter i uspeo, ali je lako moglo da se desi da među osam prođe Porto. U revanšu osmine finala Lige šampiona, u Portugaliji nisu viđeni golovi, iako je Marko Grujuć mogao da bude junak Porta.

Kapitalnom se, na kraju, ispostavila minimalna pobeda Intera u prvom meču osmine finala.

Očekivano, Porto je u revanšu dominirao, imao je veći posed, stvarao je više konkretnijih šansi, ali sve do finiša utakmice malo koja od njih se mogla navesti kao idelana za matiranje golmana Onane.

Inter je taktičkim pristupom dozvolio domaćinu da diktira tempo, traži način da dođe do rivalskog gola kroz posed i pasove između protivničkih linija.

U nemogućnosti da kroz sredinu, odnosno vertikali dođe do konkretnijih prilika, u većem delu utakmice pokušavao je udarcima sa distance da dođe do mogućnosti da postigne gol.

Makro Grujić bio je vrlo bitan igrač u sistemu koji je postavio trener Konseisao. Kao zadnji vezni, nudio se da iznese loptu, bude taj koji će prvim pasom tražiti način da se linije ne preskaču, odnosno da Porto kroz posed dođe do protivničkog gola.

Delovao je reprezentativac Srbije vrlo pouzdano, međutim, Portu je falilo ritma, sposobnost da u većoj brzini i igri na otvorenom terenu probije protivnički bedem.

Sve do finiša utakmice na Dragau nijedan tim nije bio kreator stopostotne prilike. Ono najbolje i najdramatičnije viđeno je u poslednjih pet minuta utakmice.

U krucijalnim momentima, Porto je u dva navrata pogađao okvir gola; bio je i štoper Markano u odličnoj šansi, ali je sreća zaboravila na planove i želje domaćina.

Posle stative Taremija, Marko Grujić je mogao da bude junak dvostrukog prvaka Evrope.

Izvio se reprezentaitvac Srbije u vazduhu, ali loptu glavnom nije zahvatio u najvišoj tački, već u fazi kada je već počeo da se spušta na zemlju.

To je uslovilo da lopta padne na prečku kao parabola i tako ne matira kamerunskog reprezentativca.

Remijem bez golova, Inter se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, prvi put posle 12 godina.

Pridružio se tako Milanu među osam najboljih, a sutra bi italijanska Serija A mogla da dobije i trećeg predstavnika ukoliko Napoli eliminiše Ajntraht.

Napolitanci su u provm susretu, u Nemačkoj slavili sa 2:0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari