Marko Jevtović novi povratnik u Partizan 1Marko Jevtović foto fk Partizan

Na kraju berićetne jesenje polusezone, sportski sektor Partizana obznanio je potragu za zadnjim veznim, pa je posle prodaje Aleksandra Šćekića doveo dvojicu iskusnih „kvaritelja“ protivnikove igre i začetnika akcija svog tima.

U oba slučaja bivše fudbalere crno-belih, jer je posle Ljubomira Fejse u Humsku „sleteo“ i „grobarima“ dobro poznati Marko Jevtović.

Dok je ekipa i juče trenirala u turskom Beleku, pripremajući se za odbranu prvog mesta u Superligi, nastavak borbe za Kup Srbije i dvomeč šesnaestine finala Lige konferencije, 192 cm visoki i 28 godina star Zemunac juče je u Beogradu potpisao ugovor do juna 2025. godine.

Posle čega je krenuo na pripreme, kako bi se što pre uklopio u sistem rada i igre trenera Aleksandra Stanojevića, odnosno saživeo sa novim klupskim kolegama. S obzirom na iskustvo sticano u Sremu, moskovskom Dinamu, Sopotu, Hajduku iz Kule, Novom Pazaru, Konjasporu, Al Ahliju i pre svega u Partizanu, od 2015. do 2018. godine, očekuje da na vreme i bez većih problema odgovori radnim zadacima.

Kao što je uspevao kod Miroslava Đukića, Zorana Milinkovića i Marka Nikolića, pod čijim komandama je sakupio 102 nastupa za „parni valjak“, zaslužio jedan meč u A reprezentaciji, osvojio jednu titulu i tri Kupa Srbije.

U društvu sa starosedeocem Sašom Zdjelarom i Fejsom, u zavisnosti kada dođe red na njega u čestim rotacijama šefa stručnog štaba, Jevtović je projektovan kao neko ko će da donosi stabilnost na sredini terena.

Sa nadom da će kada mu se otvori dobra prilika za to podsetiti domaću fudbalsku javnost da osim čvrstine i fudbalske intelegencije ima i dobar šut sa distance. Tako je barem postigao većinu od 12 golova u prvom mandatu na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari