Marko Marin promovisan na Marakani: Verujem da ćemo biti uspešni u prelaznom roku 1 (© FK Crvena zvezda)

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, najavio je pre nekoliko dana da će Marko Marin dobiti poverljivu poziciju u Ljutice Bogdana, a danas je doskorašnji fudbaler i promovisan kao novi šef skauting službe poslednjeg petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Marin se na taj način vratio u klub u kojem je imao sasvim solidnu igračku rolu, dok je ekipu uspešno vodio Vladan Milojević.

Nekadšanji reprezentativac Nemačke je prethodno bio angažovan u mađarskom Ferencvarošu, a sad će na stadionu „Rajko Mitić“ dobiti potpuno drugačiju ulogu od one s kojom se suočavao dok je bio na terenu.

„Nisam razmišljao na ovaj način dok sam bio fudbaler. Mnogo sam srećan što sam dobio priliku da u ovoj ulozi dođem u Crvenu zvezdu i da pomognem klubu. Naravno, kao i dok sam bio igrač, uvek postavljam najviše ciljeve. Mislim da u lepom trenutku dolazim u Crvenu zvezdu, što će mi dodatno olakšati da ispunim ciljeve i pomognem klubu na pravi način“, poručio je Marin.

Marin se poslednjim meseci pripremao za novu profesionalnu ulogu, konstantno se konsultujući sa Terzićem i Mitrom Mrkelom, sportskim direktorom kluba.

„Već nekoliko meseci smo u kontaktu. Radimo zajedno i za ovaj prelazni rok tražimo prave igrače. Pomažem generalnom direktoru i siguran sam da ćemo svi biti zadovoljni i da će ovaj prelazni rok biti uspešan za nas. Druga dupla kruna u nizu je veliki uspeh. Nadam se da ćemo se predstojeće sezone kvalifikovati u Ligu šampiona. To bi bio veliki uspeh, da se posle nekoliko sezona bez Lige šampiona ponovo vratimo tamo gde pripadamo. Osim toga, cilj je da i naredne sezone osvojimo sve“, optimističan je u javnom obraćanju bio nekada vrhunski fudbaler Čelsija, Fiorentine, Borusije Menhengladbah…

Imajući u vidu da je već boravio na stadionu „Rajko Mitić“ aklimatizacija mu neće biti problem:

„Nije bilo previše vremena za upoznavanje. Gledao sam finale kupa i atmosfera je bila sjajna kao i uvek. Sada ću imati dovoljno vremena da se upoznam sa radnim prostorom“, završio je Marin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari