Materaci u pratnji "Zlatne boginje" u Beogradu: Volim srpski narod, više vremena sam proveo sa Dekijem Stankovićem nego sa suprugom 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Čuveni italijanski fudbaler deo „FIFA World Cup Trophy“ turneje, pod čijim okriljem se trofej namenjen najboljoj reprezentaciji Mundijala šeta po svetu.

„Zlatnu boginju“ je otkrio selektor Srbije, Dragan Stojković, koji je maestralno vodio Orlove kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, krajem ove godine.

„Velika je privilegija biti domaćin ovakvom skupu, pogotovo u društvu ovako eminentnih gostiju i za mene, najprestižnijeg trofeja na svetu, san svakog trenera koji vodi nacionalnu selekciju. Ja sam već dodirnuo trofej u Dohi kao selektor Srbije, naravno da ja i sve kolege selektori sanjamo da ga imamo u svojim rukama”, rekao je Piksi na ceremoniji u sprskoj prestonici.

U tome mu je pomogao nekadašnji štoper Intera i reprezentacije Italije, Marko Materaci, uz priznanje da mu je drago što je došao u zemlju svojih prijatelja iz vremena dok je nosio dres neroazura.

„Ovaj trofej je san svakog deteta. U Interu sam igrao sa dve velike legende srpskog fudbala Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem. Više sam vremena proveo sa Dejanom nego sa suprugom. Čestitam kolegama što su se potrudili da sa toliko mladih ljudi svoje planove usmere na Mundijal. Srbe mnogo volim kao narod, a Dekija zovem „brate moj“, rekao je čuveni defanzivac, poznat i po tome što je isprovocirao Zinedina Zidana da ga udari i dobije crveni karton u finalu SP 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari