Mauricio Sari: Želim da dobijemo Barselonu na žrebu 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

Mauricio Sari jedan je od retkih koji kaže šta misli.

Nakon što je poveo Lacio u osminu finala Lige šampiona tek drugi put u ovom Milenijumu, iskusni italijanski taktičar poželeo je Barselonu na žrebu koji će u ponedeljak biti održan u Nionu.

Zašto?

Da bi ostvario davnu želju.

„U ovom trenutku jedini veliki klub sa kojim se nikad nisam sastao u karijeri je Barselone. Nadam se da ćemo dobiti njih. Ako se to dogodi biće mi malo žao što nećemo igrati na njihovom stadionu, ali to je protivnik koji mi nedostaje u karijeri i voleo bih da idemo tamo“, rekao je Sari sinoć u Madridu posle poraza od Atletika rezultatom 2:0.

To je nebesko plave svrstalo u „drugi šešir“ zajedno sa Interom i Napolijem, dok u „prvom šeširu“ dominiraju španski klubovi.

„Pomalo sam ljut što smo došli na nezgodan stadion protiv veoma dobrog rivala i platili za ono što smo uradili loše, dok je sve dobro olako propušteno. Žao mi je zbog načina na koji smo otvorili oba poluvremena, postojala je razlika između intenziteta u početku i kasnije i platili smo zbog toga“, kratko je analizirao Sari poraz na „Metropolitanu“.

Njemu je jasno da borba na dva fronta nije za svakoga i da je njegov tim pokazao prethodnih godina da ne uspeva da bude uspešan uporedo i u Italiji i u Evropi.

„Imamo malu istoriju posrtanja na mentalnom planu pre svega, kada je u pitanju borba na više frontova. Prošle godine smo bili loši u Evropi, ali igrali sa više odlučnosti i hrabrosti u ligi. Ove godine događa se suprotno. Naš mentalitet još nije na potrebnom nivou“, primetio je Sari, koji će u nedelju – dan pre žreba – dočekati Inter na „Olimpiku“.

Lacio u derbi ulazi kao deseti na tabeli sa skorom 6-3-6 i gol-razlikom 16:16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari