Veliko bravo za Milorada Mažića i njegove pomoćnike! UEFA je odlučila da srpskog arbitra nagradi za dobro obavljen posao na nedavno završenom Evropskom prvenstvu tako što mu je dodelila da sudi Superkup Evrope, 9. avgusta u norveškom Trondhajmu, između Real Madrida i Sevilje.

Ovakva odluka je zapravo najveća moguća satisfakcija za našeg sudiju iz Vrbasa koji godinama unazad deli pravdu na izuzetno visokom nivou u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Više puta je figurirao za glavnog delioca pravde u finalima pomenutih takmičenja, ali nikada do sada nije izabran da bude protagonista odlučujućih mečeva kada je dodela pehara u pitanju. Mažić i njegovi saradnici ostali su do samog finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, zajedno sa još dve „ekipe“, a s obzirom da im nije dodeljen meč između Portugala i Francuske, u odluci da sude finale Superkupa Evrope ogleda se i jedan vid kompenzacije.

U Trondhajmu će se sastati Real Madrid, osvajač Lige šampiona i Sevilja, šampion Lige Evrope u sezoni 2015/16. Pomoćnici najboljem srpskom sudiji biće Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, dok će iza golova stajati Danilo Grujić i Nenad Đokić. Mažić je prvi put nosio znak UEFA 2009. godine, kada je sudio utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-17 između Austrije i Italije. U sezoni 2014/2015 delio je pravdu Realu u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Bazela (1:0), dok je Sevilji sudio u četvrtfinalu Lige Evrope protiv Valensije 2013/2014. Uprkos porazu u revanšu 1:3, Sevilja je nastavila takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari