"Medicinar" i "Mačva" uspešni 1

Šampionke Srbije, rukometašice „Medicinara“, pobedile su u prvom kolu EHF kupa holandski BOK.

Utakmice su igrane u petak i subotu, a Šapčanke su bile bolje za po jedan gol na obe utakmice. U tome su imale veoma važnu podršku navijača u sportskoj hali „Zorka“, tako da iako se održavala „Čivijada“ i Karneval, više od hiljadu gledalaca bodrili su ovaj tim koji prvi put nastupa u evropskoj konkurenciji. U narednom kolu čeka ih Krasnodar.

Fudbaleri Mačve posle dužeg vremena pobedili su na domaćem terenu surdulički „Radnik“ sa 4:0. Jako nevreme koje je nosilo krovove i čupalo drveće iz korena, u nedelju oko 15 časova, sprečilo je da veći broj ljubitelja fudbala dođe na stadion, ali njih hiljadu bilo je dovoljno da daju krila svojim ljubimcima. Na prethodnim utakmicama prosek gledalaca bio je iznad četiri hiljade, po čemu je „Mačva“ jedna od najgledanijih ekipa u Superligi, a tako je bilo i u Prvoj ligi. Izuzetno važna tri boda „Mačva“ je osvojila pogocima Radoša Protića u 25, Nenada Gavrića u 38. i 54. minutu, dok je sa bele tačke mrežu protivničke ekipe zatresao Mladen Lazarević u 72. minutu susreta. Sa četiri pobede Mačva drži sredinu tabele, a već u sredu Šapčane očekuje utakmica Kupa Srbije u okviru kojeg dočekuju ekipu FK „Bačka“.

Na Šabačkom hipodromu u nedelju održan je deveti trkački dan. U šest galopskih i jednoj trci u sulkama nastupilo je ukupno pedeset jedan galoper. Bez obzira na kišu veliki broj ljubitelja konjičkog sporta sa nestrpljenjem je očekivalo trkački događaj dana – Trku grada Šapca. U izuzetno jakoj konkurenciji pobedio je Ogon, Dragana Ljubimirovića sa Goranom Krstićem u sedlu.

Po prisustvu gledalaca na sportskim susretima može se reći da je Šabac grad sporta. Iako ima oko 60.000 stanovnika sportske priredbe prati zadovoljavajući broj gledalaca čak iako se održavaju u istom danu, pa i terminu..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari