Mediji: Igor Tudor uskoro postaje trener Napolija 1foto EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Hrvatski fudbalski trener Igor Tudor uskoro bi trebalo da postane novi trener Napolija, pišu danas italijanski mediji.

Posle kiksa u Ligi šampiona protiv Union Berlina na domaćem terenu (1:1), a potom i poraza pred svojim navijačima u prvenstvu od Empolija (0:1), došao je kraj u Napulju za francuskog trenera Rudija Garsiju, prenosi Hina pisanje italijanskih medija.

Pauza koja sledi zbog reprezentativnih akcija, pišu italijanski mediji, idealna je za promenu na klupi Napolija, a svi od Gazete delo Sport, Korijere delo Sport i Tutosporta navode da je 45-godišnji Tudor prvi favorit za njegovog naslednika.

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis je već obavio preliminarne razgovore s Tudorom i navodno je u svemu ostalo samo jedno razmimoilaženje. Napoli želi da ponudi Tudoru ugovor do kraja aktuelne sezone uz, mogućnost produžetka do 2025, dok hrvatski trener sa svojim agentom odmah traži ugovor do 2025. godine.

Tudor bi se, u slučaju uspešnog posla, time opet vratio u Seriju A gde je proveo veliki deo igračke karijere kao član Juventusa. Kao trener je radio u dva navrata u Udinezeu, Veroni, dok je u Juventusu bio pomoćni trener. Poslednji posao obavljao je u Marseju prošle sezone.

Napoli se u Grupi C Lige šampiona bori za drugo mesto i prolaz u osminu finala, dok je u domaćem prvenstvu trenutno na četvrtom mestu sa čak deset bodova manje od vodećeg Intera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari