Međedović uz Đokovićevu pomoć kreće ka vrhu: Već sada imam igru kao najboljih deset, zahvalan sam Novaku što me pozvao da treniram sa njim u Dubaiju 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović za novu sezonu pripremaće se u Dubaiju sa Novakom Đokovićem.

Nakon što je mladi Novopazarac osvojio turnir NextGen, takmičenje najboljih tenisera sveta do 21 godine, Đoković je odlučio da pomogne Međedoviću u nastavku karijere.

– Novak me pozvao da radim sa njim pripreme u Dubaju na čemu sam jako zahvalan. Sigurno da će mi puno značiti trening sa najboljim teniserom svih vremena. Daće mi još više samopouzdanja i onda putujemo za Australiju da igramo Junajted kup. To je velika čast i zahvalan sam na pozivu – rekao je Međedović za Jutarnji program RTS, a zatim dodao:

– Malo je prostora za odmor, obzirom da sam završio poslednji turnir pre desetak dana. Takav je ovaj sport kojim se bavimo. Godina je prepuna turnira i retko pravimo pauzu. Ali, ipak sam uspeo malo da odmorim i već od sutra krećem sa pripremama pošto putujem za Dubai. Tamo počinjem sa pripremama za sledeću godinu.

Pobeda na NextGen turniru je najveći uspeh u Međedovićevoj karijeri, bez obzira što na njemu nisu učestvovali Siner, Rune i Alkaraz.

– Svakako da su oni trenutno dosta bolje rangirani od mene, al posedujem taj nivo što se tiče teniske igre. To zahteva puno rada i odricanja. Tako da ću ja nastaviti da radim ono što najbolje znam i videćemo dokle će me to dovesti – izjavio je trenutno 113. igrač na ATP listi.

On je dodao da mu je san da učestvuje na Olimpijskim igrama i da osvoji zlatnu medalju.

– To mi je dečački san. Jedan od najvećih snova je osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Potrebno je još dosta poena da se osvoji i da budem dosta bolje pozicioniran na rang listi, ali ja verujem u sebe da ću igrati – rekao je Međedović.

Osim Đokovića, od nedavno se za karijeru mladog tenisera brine i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki, koji je postao Međedovićev trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari