Mega izborila treću utakmicu sa Zvezdom 1Foto: STARSPORT

Majstorica je „vrednosna odrednica“ za košarkaše Crvene zvezde. Posle pehara osvojenog u ABA ligi, crveno-beli će morati takođe u majstorici da pronađu način da sezonu završe titulom u Superligi, težine triple krune.

Iako je Dobrić odigrao sjajnu simultanku (31p), Mega je napadački perfektnu prvu četvrtinu na kraju uspela da pretvori u trijumf (86:79) vredan prilike da u nedelju u hali „Aleksandar Nikolić“ pokuša da dođe do istorijske titule u domaćem prvenstvu.

Neigranje Džordana Lojda zbog povrede skočnog zgloba u prvom susretu bilo je preteško breme za crveno-bele. Nedopustivo loše odigrali su gosti u prvoj četvrtini; primili čak 35 poena, bili nadskočeni u meri da je Mega imala osam ofanzivnih skokova i sijaset prilika za realizaciju iz ponovljenog napada.

Zvezda je konstantno patila u realizaciji preko centara (Nnoko i Kuzmić zbirno 12 poena) i bez dubine u napadu, rezultatski se vratila zahvaljujući sjajnom šuterskom izdanju Dobrića, koji je bio potpomognut Holom (19p, 6as). Amerikanac je pružio najbolju ovosezonsku partiju, šutersku bez ikakve sumnje, s obzirom na to da je ubacio čak pet trojki ( tokom plej-ofa ABA lige samo jednu trojku).

Zvezda je u drugoj deonici pogodila pet šuteva sa distance; defanzivno je zatvorila reket i agresivnim pristupom na perimetru naterala rivala na čak deset izgubljenigh lopti. Ipak, ni rezultatski preokret (45:46) motivaciono nije prodrmao crveno-bele. Megin Simonović bio je briljantan (19p, 20sk); nakon što je Petrušev sredinom treće deonice zaradio treću ličnu grešku, postao je osnovno idejno rešenje u protivničkom reketu, trudeći se da isprati svaki pokušaj saigrača na način da je pod Zvezdinim obručem uhvatio čak deset lopti i bio najzaslužniji za impresivnih 26 poena domaćina iz drugog napada.

Koliko su crveno-beli loše branili rivalski pik pokazuje i podatak da je Mega iz reketa ubacila 32 poena, odnosno da su Novak i Tepić uspešno iskreirali 11 napada. Bez ideje kako da na niskom postu napadnu Petruševa, opterećenog ličnim greškama, odnosno da sa četvorke rašire igru, crveno-beli su se oslonili na individualne sposobnosti Dobrića i njegov sve bolji napad iz snejk driblinga posle kojih je floutere pretvarao u poene.

Petrušev se razigrao u nastavku, ubacivši 13 od svojih 16 poena, zaključno sa trojkom kojom je presudio gostima (80:73). Nevolja za Zvezdu postala je veća saznanjem da se Uskoković nije vraćao na teren nakon izvrtanja skočnog zgloba. U prvom meču, crveno-beli su za prvih 20 minuta imali 15 asistencija, a u petak uveče svega 14 za čitavu utakmicu.

U poslednjim minutima, napadi Zvezde sveli su se na pokušaje popularnog Šegija, dok je Mega sigurnost imala u centarskom tandemu Petrušev-Simonović, odnosno iskustvu Tepića, čiji je šut iz nehata pogodio u živac goste u momentu kada su možda mogli i da naprave poslednji preokret na meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari