Mekinro apeluje na vlasti SAD: Đoković mora da igra na US openu, molim vas nađite rešenje da se to desi 1EPA-EFE/LUKAS COCH

Legendarni američki teniser apeluje na vlasti svoje zemlje.

Džon Mekinro ne prestaje da komentariše situaciju s kojom se suočava Novak Đoković, zbog svoje odluke da se nevakciniše protiv korona virusa, poteza organizatora velikih turnira i pandemijske politike nekih država.

„Novak ne dobija poštovanje koje zaslužuje, ali on je gospodin. Nisam saglasan sa odlukom da se ne vakciniše, ali je poštujem. On je jedan od najspremnijih ljudi na svetu i obraća pažnju na sve što stavlja u svoje telo“, smatra Džon Mekinro.

„Šteta je što je došao u situaciju kada je sve otišlo dođavola za njega. Potpuni debakl. Do te mere da su ga bukvalno izbacili iz Australije. Mislim, je l’ me to neko zeza? Način na koji se sve odvilo je bio strašan, pa ga poštujem još više jer je prešao preko svih tih stvari. On mora da je mentalno najčvršći igrač kojeg sam ikada video na teniskom terenu“.

Nekadašnji vladar teniskih terena ceni i dostignuća, za jedan grend slem trofejnijeg, Rafaela Nadala ali se ipak više divi srpskom kolegi.

„Nadal je igrač koji najviše ostavlja ‘srce na terenu’, ali je Đoković mentalno neverovatan. Neverovatno je to sa čime on sve uspeva da se izbori i da uprkos tome uspe na najvišem nivou“, dodao je Mekinro i još jednom apelovao na vlasti SAD da naprave izuzetak u Đokovićevom slučaju i ipak dozvole ulazak u zemlju jednog nevakcinisanog stranca.

„Moramo to da sredimo. Đoković mora da igra na US openu. Molim vas, neka neko pronađe rešenje kako to može da se desi jer nam je ovde stvarno potreban ovaj neverovatni šampion“, jasan je  osvajač sedam GS titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.