Menadžer argentinskog plejmejkera tvrdi: Partizan nije kontaktirao Fakunda Kampaca 1foto:Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Nakon što su Denver Nagetsi u septembru i definitivno odlučili da ne nastave saradnju sa Fakundom Kampacom pojavile su se informacije da je Partizan zainteresovan za odličnog argentinskog plejmejkera. Neizvesnost nije dugo trajala, s obzirom na to da je Kampaco potpisao ugovor sa Dalasom, međutim, u javnosti je ostala nedoumica da li su crno-beli zaista pregovarali sa odličnim Argentincem.

Nakon što je Željko Obradović, posle poraza Partizana od Armanija, u trećem kolu Evrolige, takvu ideju oštro demantovao, sličan javni nastup imao je i menadžer Fakunda Kampaca, Dejvid Karo.

„Fakundo nam je sve vreme govorio da mu je ostanak u NBA apsolutni prioritet, a da bi tek četvrta opcija mogla da bude povratak u Evropu, a pre svega u Real, ako bi se takva ponuda pojavila na tržištu.“

Karo je otkrio da je sa Lejkersima najmanje dvadeset puta pregovarao ali da do saradnje nije došlo.

„Tržište je u početku bilo nepovoljno po nas, s obzirom na to da se čekalo da li će doći do trejdova Kevina Duranta ili Kajrija Irvinga. Postojala je opcija i za Golden Stejt; da je kojim slučajem Andre Iguadala otišao, Kampaco bi bio potpisan, ali do toga nije došlo, Iguadala je ostao u Voriorsima“, tvrdi menadžer Argentinca.

Lejkersi su letos silno želeli da izvrše nadogradnju tima, a jedna od opcija bio je i Kampaco.

„Sa Lejkersima sam najmanje dvadeset puta razgovarao. Na kraju su se odlučili za Denisa Šrudera. “

Iako je za Kampaca imao sijaset ponuda i opcija, Karo tvrdi da nikakvih kontakata sa Partizanom nije bilo.

„Nije bilo nikakvog smisla to što se pojavila vest u vezi sa tim da je Partizan bio zainteresovan za Kampaca. Niti su nas kontaktirali, niti smo mi bilo koga zvali“, decidan je Karo, koji je otkrio da je samo pet klubova iz Evrolige moglo da parira finansijskim zahtevima Kampaca, među kojima je i Real Madrid, koji je imao pravo da isparira svim eventualnim  ponudama konkurenata na Starom kontinentu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari