Micić brani krunu u Beogradu 1foto EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Trijumfom 75:70, Efes je sa 3-1 u seriji eliminisao Milan i treći put uzastopno plasirao se na Fajnal-for Evrolige. Turski velikan biće u prilici da u Beogradu veže titule u Evroligi kao zvanični šampion. Tibor Plajs sa 25 i Vasilije Micić 20 poena bili su najistaknutiji pojedinci u trećem trijumfu Efesa koji je matirao Armani u neizvesnoj završnici.

Milan je košgeterski u igri ostavljao Datome (21p), gosti su serijom 2-14 uspeli da preokrenu rezultat u četvrtoj deonici (62:66) međutim Efes je držao korak zahvaljujući inspirisanom Plajsu.

Sve do poslednjih sekundi meča igralo se na posed razlike. Micić je imao važne sekvence u vidu odličnog prodora i iznuđenog faula u napadu Devona Hola na 1,4 minuta pre kraja.

Oba tima delovala su prenervozno u završnici, Hol je potom napravio i nepromišljen faul nad Singltonom za dva bacanja, međutim ni ta činjenica nije udaljila goste od jednog poseda manjka.

Na 73:70 imao je Milan čak dva pokušaja da pogotkom sa distance izbori produžetak, međutim Datome, a pogotovo Šilds nisu bili precizni iz vrlo obećavajućih pozicija.

Na kraju, Micić je pozvao navijače da dođu u Beograd i pruže im podršku u njegovom rodnom gradu, u kojem će drugi put u karijeri igrati na F4 turniru (prethodno u dresu Žalgirisa).

– Četiri godine smo zajedno, imamo dovljno iskustva da kao tim delujemo na način da će uvek neko novi iskočiti. Kao i Milanu, i nama su nedostajala dva bitna igrača (Buboa i Simon) ali smo ovoga puta imali Plajsa kao velikog junaka. Presrećan sam, malo ćemo se proveseliti, a onda zaobraviti na ovaj meč i usredsrediti se na predsotjeće obaveze – naveo je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari