Micić ponovo kreatorski raspoložen, Boston trijumfalno završio "turneju" 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Srpskom košarkašu falila asistencija za novi dabl-dabl u dresu Šarlot Hornetsa. Boston ipak jači i kvalitetniji (118:104).

Uspeli su Hornetsi da preznoje najbolji tim na Istoku, ali ne više od toga. Boston je na trijumfalan način završio „turneju“ od sedam utakmica van svoje hale.

U tom intervalu samo je jednom poražen i to u Džordžiji od Atlante. Meč u Severnoj Karolini obeležio je Džejson Tejtum sa 25 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Nekadašnji student Djuka bio je lider tima iz Masačusetsa i učinio je dosta toga dobrog kako se ne bi osetilo odsustvo Džejlena Brauna.

Krucijalnu razliku Seltiksi su napravili u drugoj deonici, posle koje domaćin više nije mogao da ozbiljnije ugrozi vođstvo Bostona.

Veliku pomoć Tejtum je imao od Sema Hausera koji se ove sezone nametnuo kao bitno rešenje u ulozi rezerviste. Kvalitetni šuter, takođe je duel završio sa 25 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Majls Bridžis sa 26 poena, a veoma dobru partiju pružio je Vasilije Micić koji je duel završio sa 13 poena i devet asistencija.

Interesantno je bilo to da je Srbinu bilo upisano i deseto uspešno dodavanje, međutim u zvaničnoj statistici posle meča evidentirano je njegovih devet asistencija.

Tako je Micić ostao bez prilike da upiše četvrti dabl-dabl u kratkoj NBA karijeri.

Solidnu priliku dobio je i drugi Srbin u dresu Šarlota. Nakon jedne propuštene utakmice, Aleksej Pokuševski uspeo je da za 15 minuta postigne tri poena, uhvati četiri lopte i ostvari dve asistencije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari