Mijailović je "novi Jovičić" 1

Generalni direktor Zvezdan Terzić, prvi čovek sportskog sektora Mitar Mrkela i trener Crvene zvezde Vladan Milojević nisu dugo razmišljali o alternativi za povređenog Branka Jovičića, nego su odustavsi od dolazaka Aleksandra Ignjovskog i Saše Zdjelara od ruskog Krila Sovjetov pozajmili nekadašnjeg igrača crveno-belih Srđana Mijailovića.

Domaća fudbalska javnost pamti ga kao ljubimca nekadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog, koji ga je na veliku scenu izveo već sa 17 godina, a ovaj u nekom trenutku bio toliko dobar da mu je tadašnji selektor Siniša Mihajlović dao šansu na pet utakmica A reprezentacije tokom 2012. godine. Dvadesettrogodišnji igrač sredine terena, stasao u Zvezdinoj klupskoj školi, pao je međutim posle toga u drugi plan kod trenera Aleksandra Jankovića, pa je višak u vreme portugalskog stručnjaka Rikarda Sa Pinta tražio i dobio raskid ugovora na štetu kluba (na ime dugovanja), a crveno-beli za njega od Kajzerija uzeli samo, propisima UEFA i FIFA, obavezujuću nadoknadu umesto pravog obeštećenja.

Mijailović je tri i po sezone nosio dres turskog tima, gde je u početku ponovo sarađivao sa Prosinečkim, skupivši 78 solidnih nastupa u tamošnjem prvenstvu, pre nego što je početkom 2017. prešao u redove drugoligaša iz najveće zemlje na svetu. U prolećnom delu prvenstva odigrao je 13 utakmica za novi klub, od toga čak 11 kao starter, ali mu čelnici Krila Sovjetov nisu pravili problem kada je stigao poziv iz Beograda. S obzirom da su u međuvremenu ispali iz Premijer lige i da su zbog toga prinuđeni da smanje troškove poslovanja. Međutim, pojačanje iz Samare će uskoro opet u Rusiju, jer će ga Crvena zvezda prijaviti za dvomeč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope sa Krasnodarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari