Milan Aleksić završio sjajnu vaterpolo karijeru 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Milan Aleksić, jedan od najboljih vaterpolo bekova svih vremena, odlučio je da završi sa fenomenalnom igračkom karijerom i posveti se novim izazovima u ulozi direktora reprezentacije Srbije.

Aleksić se u smiraj igračke karijere vratio u Partizan, nameren da pomogne mlađim saigračima i u uzdizanju jednog od najuspešnijih klubova na Starom kontinentu.

Iako mu misija i nije bila baš uspešna, na kraju sezone je presekao da se pozdarvi sa profesionalnim obavezama i posveti narednim izazovima.

Aleksić je ponikao u Crvenoj zvezdi, potom je sa 17 godina stigao u Partizan u kojem je uspeo da dođe do statusa standardnog reprezentativca.

U inostranstvu se dokazivao u Solnoku i Barseloneti, dok je sa reprezentativnom kapicom bio svedok najvećih uspeha u istoriji vaterpola.

Sa reprezentacijom je osvojio dve zlatne i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, dva zlata, srebro i brozu na Svetskim prvenstvima, četiri zlata i bronzu na Evropskim prvenstvima, osam zlata i bronzu u Svetskoj ligi, zlato na Univerzijadi, zlato na Svetskom kupu i dva zlata na Mediteranskim igrama.

Bio je važan igrač u verovatno najuspešnojoj reprezentaciji u istoriji vaterpola.

Sa Partizanom je osvojio šest duplih kruna u Srbiji. Sa crno-belima je bio i pobednik Evrolige i dva puta pobednik Superkupa Evrope. Pod kapicom Solnoka osvojio je takođe Ligu šampiona kao i tri duple krune u Mađarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari