Milan je spreman za skudeto 1foto EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Navijači Milana netremice su gledali kako njihovi ljubimci bez zadrške, u nedelju uveče, osvajaju Rim. Predvođeni fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem trijumfalno su napustili prestonicu Italije (1:2), preslišali Romu, iako to rezultat ne pokazuje dovoljno, i sa Napolijem ostali na deobi prvog mesta Serije A.

Imao je Milan fenomenalnih sezona tokom bogate istorije, ali ni u jednoj nije imao bolji početak u Seriji A od ovosezonskog. U 11 odigranih kola, rosoneri su samo jednom remizirali, zabeleživši čak 10 pobeda.

Poslednju je izrežirao sjajni Zlatan Ibrahimović. I u 41. godini života, popularni Ibra je atletski i fizički moćniji od većine štopera, odnosno defanzivaca u Seriji A.

Protiv Rome je to dokazao u više navrata, a genijalan je bio kod vodećeg gola, prevashodno načinom na koji je izveo slobodnjak i golmana Rome ostavio u raskoraku i neverici.

Nažalost, odmah posle pogotka doživeo je uvrede na rasnoj osnovi; kao i većinu fudbalera koji dolaze sa Balkana ili imaju balkansko poreklo, navijači širom Italije, kada su besni i razjareni, vređaju da su „cigani“. Slično je prošao i Ibrahimović na stadionu Rome, ali ga je to samo još više ražestilo da postane neuhvatljiv protivničkoj odbrani.

„Igrali smo sa karakterom, sa našim idejama i pristupom. Roma je kvalitetna ekipa, dobro smo prošli, trudili se da postignemo još golova i to je karakter koji nam je potreban u ovako važnim utakmicama. Prolazimo kroz pozitivan period forme, tako da moramo da se nosimo na ovom talasu, da budemo hrabri i samouvereni, tako da sam veoma srećan“, poručio je Stefano Pioli, trener Milana.

Utisak je da je svedeni trener rosonera u ponašanju i oblačenju, taktički nadvisio Žozea Murinja, čija je ekipa, sve do crvenog kartona Tea Ernandeza bila konstantno u podređenom položaju.

Samo sticajem okolnosti „vučica“ nije primila više golova do kraja utakmice.

„Klub je ostao dosledan projektu, kombinujući iskusne igrače sa mladim i perspektivnijim. Moramo se upoznati i još je rano za neke zaključke, ali idemo u dobrom smeru“naveo je Pioli, svestan da je posle 11 kola u Seriji A, Milan na osnovu prikazanog, u krugu favorita za osvajanje skudeta.

„Postoji mnogo timova koji se bore da se kvalifikuju za Ligu šampiona i pokušaju da osvoje skudeto. Inter je veoma jak i po mom mišljenju i dalje favorit, Napoli je odličan, dok mislim da Juventus još nije izgubio šanse. Ono što me čini ponosnim je to što smo prošle sezone znali da moramo da se oslonimo na gotovo čudo da bismo postigli dobar rezultat, a sada verujemo u sebe. To je iskorak, da idemo u utakmice protiv najboljih protivnika verujući da možemo da pobedimo intenzitetom, koncentracijom i kvalitetom koji imamo. Ovakve pobede nam daju još više vere i samopouzdanja, tako da moramo da nastavimo da jašemo na tom talasu. Sviđa mi se pozitivnost ove ekipe, kako na terenu, tako i van njega“, naglasio je trener Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari