Milan Makarić: Ima boljih "špiceva" od mene 1Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Vaspitan. Jednostavan. Precizan. Kao što je strelac, takav je i sagovornik prvi strelac Superlige Srbije Milan Makarić, koji je u dresu Radnika iz Surdulice postigao 25 golova. Isto koliko i godina ima.

„Porodica je uvek bila uz mene, i kada je bilo loših dana, ali i sada kada imam odlične rezultate. Mi smo vezani jedni za druge, , otac (knjigovođa) majka, brat i sestra blizanci, stric i strina, svim živimo jedni za druge. Ta podrška je neopisiva“, tako za Danas počinje svoju priču Milan Makarić, koji je krunisao svoju dosadašnju karijeru.

„Osećaj je fenomenalan kada postignete toliko golova u našem najjačem rangu. Nisam do sada o tome puno razmišljao, i nisam imao za cilj da postigne toliko golova, ali eto desilo se uz rad i treninge da budem prvi strelac Srbije. Deceniju sam bio u Vojvodini, a posle toga u Spartaku, Bačkoj, Radničkom iz Niša i sada u Radniku. Morate znati da do sada nisam uvek igrao u špicu napada, već na sredini terena, a u navali poslednjih nekoliko godina. Važan je moj dolazak u Radnik.“

Pre tri godine sportski direktor Radnika Darko Gašić, osetio je Vaš golgeterski potencijal. Tada niste došli u Surdulicu. Zašto?

– Tada sam imao neke druge planove, na kraju sve se poklopilo na najbolji mogući način. Mislim da sam došao među „plave“ u najboljem trenutku što pokazuju i rezultati kluba i moj učinak.

Vaših 25 golova isprovocirali su mnoge evropske klubove u prvom redu menadžere Đenove i Parme, ali i čuvenog Olimpijakosa? Gde vas vuče srce?

– Fokusiran sam da na najbolji mogući način završim sezonu. Ne opterećuju me ponude. Napravio sam dogovorom sa ljudima iz Radnika da se oni bave ponudama. U tom pogledu imam veliko poverenje u ljude iz kluba. Morate znati da pojedinac nije pobednik već tim, a tu je cela uprava kluba, trener Đorđević kao i moji saigrači, a ja sam bio samo običan centarfor koji je koristio svoje šanse pred golom.

Koliko na tvoju „snajpersku“ ulogu prvog strelca utiču kritike iz UEFA o neregularnosti u našoj ligi ?

– Takve vesti nemaju nikakve veze sa mnom i sa Radnikom. O tome uopšte ne razmišljam. To je ono što ja znam.

Vaša vrednost je sada po specijalizovanim sajtovima oko milion evra. Malo ili mnogo?

– Imponuje mi ta cifra, a kome ne bi. Ja bih voleo da Radnik ima koristi od mog budućeg transfera. Sve ovo u mojoj karijeri i porodici mnogo menja. Ja to ne krijem.

U zrelim godinama dočekujete evropske izazove. Mnogo mladih igrača i za veće sume odlazi u inostranstvo, a onda ih nema na fudbalskoj mapi?

– Prošao sam kroz karijeru u srpskim klubovima kroz lepe i loše situacije. Sada se osećam spremnim da svoje znanje pokažem u inostranstvu. Cenim da je osnovni problem kod mladih igrača što prerano odu, a da ostanu bez šanse da u velikim klubovima pokažu evidentni talenat.

Vas očekuju različite ponude od Evrope do Azije. Kuda bi najradije?

– Voleo bih da ostanem u Evropi. Da zaigram u nekoj od liga, kao i da igram u nekom od takmičenja u organizaciji UEFA. Sada ne mogu da budem konkretan, videćemo šta nose dani predamnom.

Da li kao prvi strelac lige očekujete i poziv selektora Stojkovića, ili će on uslediti tek nakon karijere u inostranstvu?

– Meni je čast da nosim dres naše reprezentacije. To je san svakog fudbalera. Pokazao sam u Srbiji šta znam, ali moram biti iskren, u ovom trenutku na mojoj poziciji napadača ima boljih od mene. Nastavljam da radim, ako se budem dokazao u nekom drugom klubu van Srbije, verujem da ću na sebe skrenuti pažnju selektora Dragana Stojkovića.

Darko Gašić koji je već šestu sezonu sportski direktor kluba iz Surdulice ocenjuje za Danas da je „ovo najuspešnija sezona kluba u srpskoj fudbalskoj eliti“.

– Klub je na petom mestu, igrali smo polufinale Kupa Srbije protiv Zvezde, a u međuvremenu ostvarena su i dva transfera naših igrača u klubove u Belorusiju i Švedsku. Makarić je „zlatna kopačka“ Balkana, jer je najbolji strelac u odnosu na 11 zemalja u regionu. On je rođeni golgeter i to će dokazati ma gde otišao – kaže za Danas Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari