Milan se novim ugovorom zahvalio Žiruu 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Italijanski klub produžio saradnju sa strelcem važnog gola u revanš meču Lige šampiona sa Napolijem.

Posle minimalne pobede u prvoj utakmici četvrtfinala najjačeg UEFA takmičenja, Milan je ovog utorka remizirao sa Napolitancima i prvi put posle 16 godina ušao u Top četiri Lige šammpiona, a uprava Rosenera je dan kasnije strelca jedinog gola na jugu Italije, Olivijea Žirua, počastila jednogodišnjim ugovorom.

Naravno, nije taj pogodak jedini povod i razlog za zadržavanje iskusnog Francuza u redovima višestrukog prvaka Evrope, jer je od početka ove sezone, na 38 susreta u svim takmičenjima, dao 13 pogpdaka i još  šest ih namestio saigračima. Odnosno, od 2021. godine uveravao da je njegovo dovođenje pravi potez.

Italijanski Skaj tvrdi da mu to neće doneti veću zaradu, ali očigledno da ni 36-godišnji Francuz nema ništa protiv da i dalje zarađuje 3.5000.000 evra po godini. I profitira od bonusa. Inače, Žiru je na „San Siro“ stigao iz Čelsija za nepuna 3.000.000 evra. I od tada je na 76 nastupa bio 27 puta strelac, usput zabeleživši 10 asistencija.

Osim u Čelsiju, pre Milana je igrao za Arsenal iz Londona, a najveći deo karijere proveo je domovini i tamošnjem Grenoblu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari