Milan u osmini finala Lige Evrope, prošli Benfika, Karabag i Frajburg 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Milana plasirali su se večeras u osminu finala Lige Evropa, uprkos tome što su večeras u revanšu plej-ofa izgubili na gostujućem terenu od Rena 2:3.

Milan je prošao u osminu finala pošto je u prvoj utakmici pre sedam dana na svom terenu pobedio 3:0.

Ren je večeras poveo golom koji je Benžamen Burižo postigao u 11. minutu, a izjednačio je srpski fudbaler Luka Jović u 22. Burižo je vratio prednost domaćima u 54. minutu iz jedanaesterca, a četiri minuta kasnije izjednačio je Rafael Leao.

Pobedu Renu doneo je Burižo, novim pogotkom iz jedanaesterca u 68. minutu.

Fudbaleri Benfike plasirali su se u osminu finala pošto su u revanšu plej-ofa odigrali protiv Tuluza 0:0 u Francuskoj.

U prvoj utakmici Benfika je pobedila 2:1.

Frajburg se plasirao u osminu finala pošto je na svom terenu posle produžetaka pobedio Lans 3:2, nakon što je posle regularnog dela utakmice bilo 2:2. U prvom meču bilo je 0:0.

Lans je poveo golovima Davida Pereire da Koste u 28. i Elea Vaija u drugom minutu nadoknade prvog pouvremena. Domaći su izborili produžetak zahvaljujući dvostrukom strelcu Rolandu Salaju, koji je postigao golove u 67. i drugom minutu nadoknade vremena.

Pobedonosni gol postigao je Mihael Gregorič u 99. minutu.

U osmini finala je i Karabag, koji je u revanšu u Bakuu posle produžetaka izgubio 2:3 od Brage, nakon što je regularni deo utakmice završen 2:0 za portugalski tim. U prvoj utakmici Karabag je pobedio 4:2.

Braga je povela u 70. minutu golom Rodžera Fernandesa, a drugi gol postigao je Alvaro Dijalo u 83. minutu i izborio produžetke.

Karabag je smanjio u 102. minutu golom koji je postigao Mateus da Silva, a zatim je strelac za Bragu bio Simon Banza u 115. minutu.

Konačan rezultat i prolaz dalje azerbejdžanskoj ekipi doneo je Nariman Akundzade pogotkom u drugom minutu nadoknade vremena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari