Milenković golom najavio duel sa Napolijem 1epa09186552 Fiorentina's defender Nikola Milenkovic in action during the Italian Serie A soccer match between ACF Fiorentina and SS Lazio at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, 08 May 2021. EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Pobedom nad Beneventom (2:1) fudbaleri Fiorentine plasirali su se u osminu finala Kupa Italije u kome će se sastati sa Napolijem (12. januara 2022). Golom za početno vođstvo, Nikola Milenković podsetio je javnost koliko je koristan i realizatorski sposoban nakon prekida, s obzirom da je bio strelac prilikom kornera koji su u 19. minutu izveli „ljubičasti“.

Milenkoviću je to bio drugi gol ove sezone, posle prvenstvenog Romi u porazu 1:3 na otvaranju sezone, a ukupno 13 za četiri i po godine u klubu.

Prednost protiv četvrtoplasiranog tima Serije B duplirao je Rikardo Sotil ubrzo po povratku sa odmora, u 47. minutu, dok je Gabrijele Monćini u 51. vratio neizvesnost koja je potrajala do kraja, ali se rezultat nije ponovo menjao.

Osim Milenkovića, ceo meč u defanzivi Fiorentine odigrao je i Aleksa Terzić na levom beku, dok je prvi strelac tima i Serije A, Dušan Vlahović, ušao u 76. minutu umesto Aleksandra Kokorina. Odmarao ga je Vinćenco Italijano za nedeljni duel sa Sasuolom u prvenstvu Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari